La Prut, pot „interveni” şi expulza, dar la Nistru, ba! „Grănicerii” transnistreni terorizează moldovenii din Căușeni


Un nou incident cu implicarea structurilor neconstituționale transnistrene, de data asta în satul Chircăiești, raionul Căușeni.

Mai mulţi ”grăniceri transnistreni” în uniforme militare au stopat, pe 13 mai 2015, un vehicul agricol încărcat cu lemne, condus de un locuitor din raionul Ştefan Vodă şi un alt autovehicul condus de un locuitor al satului Chircăieşti. Aceștia i-au învinuit pe localnici de încălcarea regimului de frontieră.

Ulterior, aşa numiţii grăniceri le-au cerut celor doi localnici să îi urmeze la o ”comendatură” din oraşul Bender, insistând ca aceştia să se deplaseze la volanul vehiculelor în care se aflau în momentul incidentului.

Localnicii au refuzat să se conformeze și au sesizat autorităţile constituţionale ale Republicii Moldova, care s-au deplasat la faţa locului.

Reprezentanții Comisiei Unificate de Control au explicat pentru Moldova.ORG că nu puteau interveni în acest caz, pentru că localitatea Chircăiești nu face parte din zona de securitate.

 

  Causeni-Tighina-Harta Google-moldova.org-400px

 

 

 

Sursa material: Moldova.ORG Chişinău

Sursa foto: Moldova24 / www.moldova.org

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter