La Ottawa, cetăţenii moldoveni îşi doresc o comunitate după modelul celor din Montreal şi Toronto


La sediul Ambasadei Republicii Moldova în Canada a avut loc prima şedinţă a grupului de iniţiativă al comunităţii moldovenilor din regiunea capitalei naţionale a Canadei, formate din oraşele Ottawa şi Gatineau, privind crearea unei asociaţii locale a moldovenilor.

Potrivit Ambasadei Moldovei în Canada, la ședință a fost examinată experiența asociațiilor moldovenești din orașele Montreal și Toronto și beneficiile pe care le-a adus comunităților conaționalilor noștri din aceste localități activitatea acestor asociații. A fost discutată, totodată, procedura formală de înregistrare a unei organizații neguvernamentale nonprofit în Ottawa.

În rezultatul ședinței, membrii grupului de inițiativă au convenit să demareze activitățile preliminare în vederea creării organizației. Urmează identificarea în cel mai scurt timp a denumirii asociației și efectuarea expertizei legale privind admisibilitatea denumirii conform normelor în vigoare și a registrului provincial al persoanelor juridice.

De asemenea, participanții au convenit să inițieze activități de informare în rândul comunității moldovenești locale, în scopul popularizării inițiativei de creare a primei organizații a cetățenilor moldoveni stabiliți în capitala canadiană.

 

În imagine: ES Ambasadoarea R. Moldova în Canada, Ala Beleavschi, la întâlnirea cu grupul de iniţiativă

 

 

Sursa material: Ştiri TRM / Luca Ciobanu

Sursa foto: Ambasada R. Moldova la Ottawa

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter