La mulţi ani, Radio Moldova! Aprecieri, felicitări, reportajul colegilor de la Moldova 1 TV


Un prieten devotat al radioascultătorilor, timp de peste opt decenii Radio Moldova a reflectat despre cele mai importante evenimente din ţară, devenind, astfel, un adevărat promotor al valorilor naţionale, dar şi un bun formator de opiniei.

Pentru mulţi radioascultări, în timp, Radio Moldova a devenit nu doar un prieten, dar şi un formator intelectual – primul dascăl de limba română.

Pentru alţii, însă, radioul naţional rămâne a fi o istorie, istorie care merită a fi spusă. Despre rolul pe care l-a jucat Radio Moldova în formarea unor personalităţi cu renume în Republica Moldova, dar şi despre faima acestuia peste hotarele ţării, aflaţi în cele ce urmează.

Potrivit directoarei Școlii de Jurnalism din cadrul Universității Lincoln din Marea Britanie, Debhora Wilson, aflată recent într-o vizită în Republica Moldova, Radio Moldova reprezintă o istorie a oamenilor frumoși, cei care respectă tradițiile și știu să aducă radioascultătorilor dispoziție creată din actualitate și diversitate.

„Radio Moldova are o istorie atât de veche, a trecut prin atâtea schimbări, evoluții politice. Are o istorie care merită să fie spusă. Mergând pe coridoare, intrând în studio, vezi că este un post de radio cu tradiții și istorie”, a declarat Debhora Wilson.

Radio Moldova i-a fost primul dascăl de limbă română, dar şi un formator intelectual, mărturiseşte academicianul Mihai Cimpoi. Potrivit lui, tot acestui post de radio îi revine misiunea pentru solidarizarea cetăţenilor, precum și crearea unei bune imagini culturale pe mapamond.

„În cazul meu, Radio Moldova a jucat un rol de formator intelectual, asta pentru că, elev, apoi student fiind, ascultam emisiunile literare. Astfel, pot spune că primul meu dascăl de limbă română a fost Radio Moldova. Radio Moldova trebuie să promoveze și în continuare valorile noastre culturale”, a declarat academicianul Mihai Cimpoi.

Pentru că ani la rând a promovat demnitatea națională, verticalitatea și adevărul istoric, postul public de radio a ajuns să fie recunoscut și apreciat în întreaga țară. De cu zor și până seară, la treburile casnice, Radio Moldova este ascultat mai în toate gospodăriile din țară. În această zi, la 87 de ani de la fondare, radioascultătorii din sudul țării au venit cu mesaje alese pentru postul public de radio, dar și pentru cei care zi de zi muncesc și aduc produs de calitate în casele radioascultătorilor.

Rămâneți așa cum ați fost – fruntași în apărarea drepturilor omului. Aș dori ca și pe viitor să vă păstrați demnitatea, frumosul grai și să promovați în continuare dreptatea, să fiți alături de noi, de oameni, de greutățile noastre, apărând și în continuare drepturile și libertățile omului de rând. Emisiuni foarte bine gândite, argumentate, cu oaspeți deosebiți și analize. Radioul național de fapt transmite mesajul adevărat al trăirii în această țară”, spun radioascultătorii din sudul țării.

Menționăm că pe 30 octombrie 2017 postul național Radio Moldova marchează 87 de ani de activitate.

Postul Radio Moldova poate fi recepționat în eter pe întreg teritoriul Republicii Moldova, dar și accesat on-line pe TRM.MD

 

La mulţi ani, Radio Moldova! La mulţi ani, dragi colegi!

 

 Reportaj de la Radio Moldova, realizat de colegii de la Moldova 1 TV

 

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

Spectacol dedicat Zilei Radioului Naţional, în direct la RMA şi RMM

Veaceslav Gheorghişenco: Radio Moldova este apreciat de către ascultători pentru credibilitate, ştiri, diversitate de programe

Mesaje de felicitare pentru Radio Moldova la 87 de ani de activitate

Jurnaliştii de la Radio Moldova, în discuţie cu locuitorii satului Baraboi, raionul Donduşeni

 

Dialoguri la Focul din Vatră, prima emisiune dedicată românilor de pretutindeni de la Radio Moldova

File din ultimele zile ale Artistului Ion Ungureanu… Mărturii la Radio Moldova și Moldova 1 TV

Regizorul Teodor Guţu urma să joace rolul central în filmul început de Emil Loteanu// Radio Moldova

Radio Moldova şi Prime TV au omagiat-o pe Luminiţa Dumbrăveanu la ceas aniversar

 

 

Sursa material: Radio Moldova

Sursa foto: captură video

Sursa video: Moldova 1 TV / Flacăra TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (2)

  1. […] La mulţi ani, Radio Moldova! Aprecieri, felicitări, reportajul colegilor de la Moldova 1 TV […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter