La Jocurile Paralimpice de la Rio (2016), Canada va fi reprezentată de moldoveanul cu voinţă de oţel, Iulian Ciobanu


A cucerit Canada… la propriu!

Moldoveanul Iulian Ciobanu, ţintuit într-un scaun cu rotile, a obţinut aurul la campionatul de boccia – un sport practicat, preponderent, de persoanele cu dizabilităţi.

Victoria de la sfârşitul săptămânii trecute i-a adus calificarea pentru Jocurile Paralimpice de la Rio, din 2016. Echipa din care face parte Iulian a reuşit pentru prima dată în istorie să învingă adversara din Brazilia, considerată una dintre cele mai puternice echipe din lume, la boccia.

Lunile de muncă pe teren i-au adus lui Iulian aurul. Din august 2014 face antrenamente zilnice. Efortul a meritat, spune Iulian.

Iulian Ciobanu-sportiv paralimpic-Moldova-CanadaVictoria obținută la întrecerea dintre America de Sud şi America de Nord îi asigură lui Iulian dreptul să reprezinte Canada, pe echipe, la Jocurile Paralimpice din Brazilia în 2016.

Moldoveanul spune că responsabilitatea este enormă.

Boccia este un sport creat special pentru oamenii cu dizabilităţi. Concurenţii încearcă atingerea unei ţinte cu ajutorul unor mingi.

Deși mai este un an până la Jocurile de la Rio, Iulian Ciobanu este cu gândul chiar mai departe. Visează să participe şi la competiția paralimpică de la Tokyo, din 2020.

În ciuda handicapului său, Iulian este un luptător şi este convins că va reuşi ceea ce îşi propune. Despre acest lucru s-a convins în cei patru ani și jumătate de când a părăsit Moldova în favoarea pământului canadian. Iulian este căsătorit și are o fetiță.

 

 

TVR Moldova

 

Sursa material: TVR

Sursa foto: pagina Iulian Ciobanu

Sursa video: TVR – Vitalie Guţu / Gheorghe Vasluian

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter