La Festivalul Filmului Francofon puteţi viziona 14 filme, intrarea este liberă


La Chişinău a început Festivalul Filmului Francofon, Ediţia a 15-a, care, în anul 2016, are genericul LUMIÈRE, CAMÉRA, ACTION!, fiind dedicată fraților Auguste și Louis Lumière,  fotografi francezi, inventatorii primului aparat de proiecţie cinematografică.

Festivalul a fost lansat duminică, 20 martie 2016, de Ziua Internațională a Francofoniei, şi se va desfaşura până pe 27 martie 2016 la Chişinău, dar şi la Tiraspol, pe 25 martie 2016.

La cinematograful „Gaudeamus” din Chişinău, cinefilii vor putea viziona 14 producţii subtitrate în limba română, filmele Belle şi Sebastien şi Familia Belièr, care vor fi proiectate la Tiraspol, având şi subtitre în limba rusă.

Marele eveniment este organizat de Alianţa Franceză din Moldova în colaborare cu Ambasada Franţei.

Festivalul nostru se dorește mai întâi de toate un rendez-vous convivial, deschis publicului larg de orice vârstă… Filme franceze, belgiene, canadiene, în co-producție internațională, vor exprima bogăția și diversitatea francofonă a acestei ediții. – scriu organizatorii pe pagina evenimentului.

Intrarea este liberă.

 

Festivalul Filmului Francofon-afish-500px

 

Festivalul Filmului Francofon-Gaudeamus-500px

 

 

Sursa material: FlacăraTV

Sursa foto: Alianţa Franceză din Moldova

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (2)

  1. […] La Festivalul Filmului Francofon 2016 puteţi viziona 14 filme, intrarea este liberă […]

  2. […] 2016 // La Festivalul Filmului Francofon 2016 puteţi viziona 14 filme, intrarea este liberă […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter