La Chişinău au fost lansate CD-ul „Cântare Limbii Române” şi antologia „Omul Duminicii” dedicate lui Grigore Vieru


La Chişinău a fost lansat CD-ul Cântare copilăriei / Cântare Limbii Române” cu versuri de Grigore Vieru dedicate copiilor şi Limbii Române, în lectura cunoscutei actriţe Ninela Caranfil, precum şi a elevilor Adelina şi Alexandru Andrei de la Liceul „Miguel de Cervantes”.

Recitalul de poezie în format audio a fost lansat la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” (11 februarie 2015) şi la Uniunea Scriitorilor de la Chişinău (13 februarie 2015), alături de volumul Omul Duminicii – o antologie a poeziilor, mesajelor-omagiu, discursurilor scrise, rostite la moartea marelui poet Grigore Vieru, dar şi după…, volumul apărut la prestigioasa editură PRUT Internaţional de la Chişinău fiind îngrijit de soţia scriitorului, Raisa Vieru.

CD versuri Grigore Vieru-Ninela Caranfil AFISHPotrivit comunicatelor remise presei de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” şi Uniunea Scriitorilor din Moldova, lansarea CD-ului şi a antologiei „cuvintelor înlăcrimate, de neuitare pentru poetul Grigore Vieru” se înscrie în şirul manifestărilor culturale prilejuite de aniversarea a 80-a de la naşterea poetului Grigore Vieru.

Ninela Caranfil-actrita R. MoldovaCD-ul „Cântare copilăriei / Cântare Limbii Române” are II părţi şi cuprinde 48 de poezii de referinţă ale poetului lacrimilor noastre”, Grigore Vieru: Cântare copilăriei – 43 poezii şi Cântare Limbii Române – 5 poezii. Între acestea, găsim celebrele opere ale poetului de la Pererita: Legământ, De leagăn, Mama, Tu, iarbă, tot ai mamă, Iese tata la balcon, Băieţaşul din ochii mamei, Curcubeul, Frumoasă-i limba noastră, În limba ta, Limba noastră cea română, Satele Moldovei, Ţărişoara mea.

Poemele lui Grigore Vieru dedicate Limbii Române, în lectura actriţei Ninela Caranfil, dar şi în interpretarea corului de copii şi a celebrei formaţii NOROC condusă de Mihai Dolgan, pot fi ascultate în playerul audio alăturat, regia de sunet şi ilustrarea muzicală fiind realizată de colegul Anatol Cucu, care este şi meşterul semnalelor „Basarabie, nu plânge!” ce răsună la fiece oră exactă pe acest site – Flacăra TV & Film.

Recitalul în format audio este destinat în mod special copiilor, elevilor, fiind conceput ca un prim pas spre rostirea corectă şi frumoasă a cuvântului românesc.

 

Ninela Caranfil-cartea Tacerea de pana la cuvant Ninela Caranfil-cartea Nebanuita forta a sceneiCD-ul este un Omagiu de înaltă ţinută artistică adus regretatului poet de Ninela Caranfil, actriţă a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.

Artista Poporului Ninela Caranfil a editat anterior alte două CD-uri cu versuri româneşti îndrăgite Dorul infinitului din noi şi Rugă – o selecţie din Psalmii lui David.

De asemenea, artista are în palmaresul său două cărţi de amintiri, cugetări, interviuri: Tăcerea de până la cuvânt şi Nebănuita forţă a scenei.

 

 

 

FlacăraTV vă încurajează să procuraţi şi să aveţi în fonoteca, biblioteca de acasă sau de la şcoală atât CD-ul Cântare copilăriei / Cântare Limbii Române”, cât şi volumul antologic Omul Duminicii, apărut la editura PRUT de la Chişinău. Acestea pot fi găsite în librăriile din R. Moldova, reţeaua de distribuţie ProNOI în mod special.

 

 

Sursa material: FlacăraTV

Sursa foto: Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”

 

 

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter