La Chişinău a fost organizată în PREMIERĂ Bienala Diasporei. Iată cine sunt (com)patrioţii premiaţi!


Bienala Diasporei 2017 şi-a desemnat laureaţii. Evenimentul a avut loc în cadrul primei Ediţii a Bienalei Diasporei, organizată la Chişinău în 26 decembrie. Manifestarea a reunit peste o sută de invitaţi, înalţi demnitari de stat, reprezentanţi ai diasporei, migranţi reveniţi, reprezentanţi ai instituţiilor partenere.

Laureații acestei Bienale sunt: Jurnaliști în diasporă Bianna Golodryga; Medici fără frontiereDorina Donici; Din nou AcasăValentina Geamănă; DOR cu talent Corina Diaconu, Cu drag pentru AcasăAura Vition.

 

Bienala Diasporei Moldovei 2017-logo 1-26 dec 2017

 

„Spectrul proiectelor care le-am implementat în Republica Moldova este foarte larg. Am revenit acasă în 2015, continui implementarea proiectelor şi în acelaşi timp am luat în mâini gestiunea unui centru anti-violenţă”, a declarat Valentina Geamănă, premiantă.

„Am aşteptat timpul când Moldova să devine un mic paradis al medicinii. Am decis ca să revin acasă să încerc să fac un proiect, pe lângă cele pe care le-am făcut internaţional să fac un centru anti-age, global şi medicină biologică pentru turismul medical internaţional şi deja avem pacienţi din Germania, Austria, Elveţia şi curând şi din America”, a declarat Dorina Donici, premiantă.

 

Bienala Diasporei Moldovei 2017-trofeele-26 dec 2017

 

Potrivit Guvernului, cu  diplome de excelență au fost decernați: Gheorghe Bobeică, Raisa Ambros, Ludmila Furtună, Grigore Popușoi, Igor Furtună, Ana Niculăeș, Daniel Raicu, Nicoleta Louennous, Victoria Dunford, Tatiana Ciubuc, iar diplome de merit au fost acordate fiecărui nominalizat la cele  cinci categorii.

Autorităţile îşi propun ca astfel de iniţiative să aibă continuitate.

„Bienala a fost gândită pentru a scoate în evidenţă oamenii buni şi frumoşi din afara ţării, pentru a-i face cunoscuţi publicului de acasă, pentru a-i face cunoscuţi celor din afara ţării. Este un eveniment gândit cu diaspora, dar în special pentru diasporă şi care ne dorim să fie o dată la doi ani, o tradiţia aici, acasă”, a declarat directorul Biroului pentru Relații cu Diaspora, Olga Coptu.

Concursul a fost lansat în perioada 23 noiembrie – 17 decembrie 2017, iar în perioada 18 – 20 decembrie s-a desfăşurat procedura de vot on-line, în urma căreia o comisie mixtă de jurizare a desemnat câștigătorii pentru fiecare categorie.

 

Reportajul Televiziunii Naţionale Moldova 1 TV

 

 

 

Bienala Diasporei Moldovei 2017-laureatii-26 dec 2017

 

Bienala Diasporei Moldovei 2017-Ala Mindicanu pe scena-26 dec 2017

 

Bienala Diasporei Moldovei 2017-laureatii copii 1-26 dec 2017

 

Bienala Diasporei Moldovei 2017-laureatii copii 2-26 dec 2017

 

Bienala Diasporei Moldovei 2017-Ala Mindicanu si Olga Coptu-26 dec 2017

 

Bienala Diasporei Moldovei 2017-logo 2-26 dec 2017

 

 

Sursa material: ştiri TRM.md

Sursa foto: Biroul pentru Relații cu Diaspora

Sursa video: Moldova 1 TV / Flacăra TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter