La Cernăuți a fost lansată cartea „Mihai Eminescu în arhivele diplomatice” de Dan Toma Dulciu // VIDEO


La sediul Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din orașul Cernăuți s-au adunat reprezentanții asociațiilor național-culturale românești din nordul Bucovinei  pentru a participa la evenimentul cultural prilejuit de împlinirea a 130 de ani de la trecerea în Eternitate a marelui poet al neamului – Mihai Eminescu. Anume la 17 iunie, data funeraliilor lui Mihai Eminescu, a avut loc lansarea cărţii scriitorului Dan Toma Dulciu „Mihai Eminescu în arhivele diplomatice”

Prezent la Cernăuți, autorul Dan Toma Dulciu s-a referit în discursul său la eforturile depuse ca datele importante despre Luceafărul Poeziei Românești să fie adunate în lucrarea respective, mulțumind tuturor celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment cultural în orașul copilăriei Marelui Eminescu, dar și celor care au facilitat sosirea domniei sale la Cernăuți.

 

 

Expoziţia itinerantă de fotografie „Jurnalistul Mihai Eminescu şi lumea diplomaţiei” inaugurată în incinta Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” a fost prezentată de doamna Laura Han, preşedinta Asociaţiei „Mihai Eminescu” din Viena.

Gazda evenimentului cultural a fost scriitorul și academicianul cernăuțean Vasile Tărâțeanu, care după ce le-a oferit cuvântul oaspeților sosiți de departe, l-a rugat pe domnul ministru consilier Edmond  Neagoe de la Consulatul General al României la Cernăuți, să  transmită un gând celor prezenți la evenimentul cultural prilejuit de lansarea cărții „Mihai Eminescu în arhivele diplomatice”. Domnia sa s-a referit în mare parte la mesajul adresat cititorilor, desprins din copertele acelei cărți ce-și caută admiratorii printre românii de pretutindeni.

 

 

Oaspeții din Iași și Viena au mai rămas o zi la Cernăuți pentru a descoperi farmecul acestui oraș și pentru a păși pe urmele Marelui Poet al Neamului Românesc – Mihai Eminescu, care și-a purtat pașii în anii copilăriei pe străzile bătrânei urbe cernăuțene.

 

 

BucPress TV: Lansarea cărții „Mihai Eminescu în arhivele diplomatice” de Dan Toma Dulciu // Cernăuți, 17-06-2019

 

 

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

La 17 iunie 1889 a fost înmormântat Eminescu. NECROLOG: A făcut gloria naţiunii sale, dar a murit în mizerie…

Eminescu, Poetul cu har, avea pe linia mamei sale Raluca trei mătuși călugărițe la Mănăstirea Agafton

Sofia Rotaru – „O, rămâi…”, versuri Mihai Eminescu, cu detalii din culise ale compozitorului Anatol Chiriac

 

Românii din Transcarpatia au dezvelit la Topcina bustul lui Mihai Eminescu

Ținutul Herța: Comemorarea a 130 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu

Ilie Tudor Zegrea: ”Să ne grăbim pentru a salva memoria Luceafărului Poeziei noastre”

 

Martirii neamului românesc au fost comemorați la Movila din Ținutul Herța

MEMORIE ÎN LACRIMI LA MOVILA HERȚEI …

În Ostrița-Mahala de pe Valea Prutului au răsunat cele mai frumoase cântece ale Neamului Românesc (VIDEO)

 

 

Sursa material: Agenția BucPress și Radio Cernăuți

Sursa foto: EuroMedia Cernăuți / Nicolae Hauca

Sursa video: BucPress TV / Vitalei Zâgrea

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter