La 50 de ani, NOROC-ul lui Mihai Dolgan e tânăr și plin de viață ca Primăvara, nemuritor ca Mărțișorul


Un adevărat regal muzical din cântecele de altă dată ale faimoasei formaţii „Noroc” a răsunat vineri, 10 martie 2017, la concertul de închidere a Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor 2017”. Evenimentul a fost prilejuit de împlinirea a 50 de ani de la fondarea formaţiei „Noroc” şi 75 de ani de la naşterea lui Mihai Dolgan, regretatul compozitor şi lider al acesteia.

Deşi în ultimii ani a cam dispărut din peisajul cultural din diverse motive, formaţia „Noroc” a revenit pe scena Palatului Naţional „Nicolae Sulac” într-o formulă nouă, cu o vigoare extraordinară.

„Gândiţi-vă, 50 de ani în urmă, prin dragostea către muzică a marelui maestru Mihai Dolgan a fost creată o formaţie, care de-a lungul anilor ne-a dăruit piese pe care nu le putem uita şi acum le fredonăm şi vor dăinui şi în continuare”, a menționat ministra Culturii, Monica Babuc.

Alături de tinerii din formaţie, la concert au participat şi interpreţi renumiţi, din anii de glorie ai formaţiei „Noroc” şi care au trecut prin şcoala marelui muzician Mihai Dolgan: Ion Suruceanu, Iurie Sadovnic Orheianul, Gheorghe Țopa, frații Irina și Anatol Bivol, Ricu VodăLiviu Știrbu ș.a.

Pe tot parcursul concertului, a evoluat Radu Dolgan, fiul compozitorului, actual lider al formaţiei şi Lidia Botezatu, muza lui Mihai Dolgan, care i-a cântat  melodiile de la începuturi şi până în prezent.

Concertul aniversar al „Noroc-ului” este şi un omagiu adus fondatorului formaţiei, compozitorul Mihai Dolgan, care pe 14 martie ar fi împlinit 75 de ani.

 

 

 

 

NOROC la 50 ani-componenta noua-10 martie 2017

 

 

Sursa material: Moldova 1 TV

Sursa foto: capturi video

Sursa video: Moldova 1 TV / Flacăra TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (3)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter