La 205 ani de la ocupaţia Basarabiei de către Rusia, tinerii i-au dat 30 de arginţi tov. Igor Dodon

Protest Chisinau contra pres Igor Dodon-protv-md

Tineretul Liberal a organizat un flash-mob în faţa Preşedinţiei Republicii Moldova. Ei i-au adus în dar şefului statului 30 de arginţi

Potrivit lor, cu aceşti bani, Igor Dodon încearcă să vândă ţara noastră Federaţiei Ruse, făcând referire la faptul că astăzi, 16 mai 2017, se împlinesc 205 ani de la anexarea Moldovei de Est (Basarabiei) de către Imperiul Rus. În replică, purtătorul de cuvânt al preşedintelui i-a făcut pe liberali „agramaţi, pentru că nu ar cunoaşte istoria”.

„Prin acțiunile sale de 9 mai 2017, în momentul în care pe teritoriul Republicii Moldova defilau armate străine, armata Federației Ruse defila la Tiraspol, ne-președintele nostru în loc să condamne aceste acțiuni, el era alături de dușmanii noștri”, a declarat președintele Tineretului Liberal al sectorului Ciocana, Ilie Crețu.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui i-a acuzat pe liberali că nu ar cunoaşte istoria:

„Habar nu au de istorie, dar am văzut și incoerență în logica gândirii. Probabil singura greșeală în acest pact a fost că Moldova nu a ieșit din acest pact cu granițele teritoriului istoric”, a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Ion Ceban.

Acţiunile preşedintelui au fost condamnate şi de membrii Asociaţiei obștești „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP), care spun că ziua de 9 mai ar trebui să fie o zi de doliu sau o zi a păcii, dar să nu fie sărbătorită victoria. Președintele ODIP, Vlad Bileţchi, a condamnat şi comportamentul socialiştilor. El afirmă că a fost intimidat de deputatul socialist, Vladimir Odnostalko, pe motiv că a purtat tricolorul la piept. La rândul său, deputatul PSRM a refuzat să comenteze acuzaţiile.

Pe 16 mai, acum 205 ani, partea Principatului Moldovei numită Basarabia a fost cedată Imperiului Rus de către Imperiul Otoman în cadrul tratatului de Pace de la Bucureşti. 

 
Reportaj Moldova 1 TV

 

 

 

Sursa material: Moldova 1 TV

Sursa foto: PRO TV Chişinău 

Sursa video: Moldova 1 TV / Flacăra TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md