KGB-ul din Tiraspol ameninţă direct juriştii de la Promo-LEX, care apără drepturile oamenilor din stânga Nistrului


Cea mai activă organizație de drepturile omului din Republica Moldova, Promo-LEX, cunoscută ca promotoare a drepturilor omului în regiunea transnistreană, a intrat în vizorul KGB-ului de la Tiraspol.

Serviciul de securitate transnistrean acuză Asociația Promo-LEX de acțiuni distructive îndreptate împotriva regimului separatist, fapt pentru care a inițiat o anchetă penală împotriva organizației.

În comunicatul de presă, KGB-ul de la Tiraspol se arată îngrijorat de faptul că Procuratura Generală și Promo-LEX au intenția de a dăuna formatului de negocieri 5+2 prin faptul inițierii cauzelor penale împotriva liderilor regiunii.

 

KGB-TiraspolContactat de Moldova.ORG, președintele Asociației, Ion Manole, a menționattextul publicat pe site-ul KGB-ului este o amenințare directă.

„Acest comunicat de presă este tratat cu atenție de noi. Am solicitat intervenția autorităților constituționale. Am sesizat organizațiile și partenerii noștri din țară și din străinătate, inclusiv cele ce se ocupă cu apărarea organizațiilor preocupate de drepturile omului”, a declarat Manole.

 

 

Sursa material: Moldova.ORG

Sursa foto: www.promolex.md / www.moldova.org

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter