Jurnalistul și cineastul Viorel Mardare a fost petrecut azi pe ultimul său drum… // Reportaj TVM


Despărţire în lacrimi de cel care a fost şi rămâne Viorel Mardare!

Deşi mai multă lume s-a solidarizat şi, în timp record, a adunat mijloace pentru a-l salva, tânărul cineast a plecat în ceruri sâmbătă dimineaţa după ce a pierdut lupta cu grava maladie. A lăsat în urmă spoturi sociale şi publicitare de mare valoare, dar mai ales, amintirea unui om discret, talentat, generos, profund, spiritual. După o noapte de priveghi la căpătâiul lui Viorel Mardare, oamenii veneau astăzi cu flori proaspete, cu recunoştinţă şi regrete. Colegele de la atelierul unde creau spoturi sociale şi publicitare i-au adus o inimă din florile primăverii, relatează Mesager.

„De marţi chiar nu ştiu ce o să facem, am rămas văduviţi de o inimă atât de mare. Nu ştiu de unde izvorau ideile din el care era atât de firav”, a declarat cineasta Galina Roşca.

„O plecare atât de neaşteptată, ştiam cu suferă de boala necruţătoare, dar aveam cu toţii speranţă”, a menţionat profesoara la Academia de Arte, Vera Mereuţă.

„Era primăvara când noi începeam să ieşim în afara Chişinăului şi întâlneam oameni, cunoşteam ţara, de fapt. Viorel iubea ţara şi iubea oamenii foarte mult, era un om care ştia să se apropie de oameni, să-i asculte şi să-i înţeleagă, şi întotdeauna Viorel vedea în oameni, în diverse situaţii nişte chestii inedite de creaţie”, a spus cineastul Dumitru Marian.

Prin spoturile pe care le realiza Viorel Mardare a reuşit un lucru extraordinar.

„A atins inimile oamenilor, avea un simţ deosebit, a avut o inimă mare, uitaţi-vă câţi oameni s-au unit pentru a-i acorda ajutor, a izbucnit totul într-o zi, e un fenomen această solidaritate şi de aici se vede că el este un artist al poporului”, a menţionat cineastul Pavel Brăila.

„Un om minunat care a făcut mult pentru această ţară, regretăm că nu am reuşit să învăţăm toate tainele meseriei de la el. În tot ce realiza era lumină, bunătate, adevăr”, a declarat colega Eugenia Boldurescu.

Prin creaţiile sale, dar şi prin felul onest şi frumos de a fi, Viorel Mardare a schimbat lumea şi oamenii, spune o bună prietenă, Cristina Mimici.

„El nu a trăit 37 de ani, el a trăit toţi 300 de ani la câte a reuşit să facă, el a trăit ca un mag, scurt, dar foarte aprins, cum a zis el „Bojica” i-a dat această pacoste, boala, să vadă câţi oameni îl iubesc şi câţi oameni a transformat el. El a făcut Moldova mai cunoscută, el a schimbat multe într-un timp foarte scurt”, a spus prietena artistului, Cristina Mimici.

În semn de omagiu pentru Viorel Mardare au fost Jerbele de flori din partea Guvernului. Ministrul Monica Babuc a exprimat condoleanţe membrilor familiei şi a asistat la slujba de pomenire. Anul trecut regizorul s-a învrednicit de Premiul Naţional al Republicii Moldova.

Viorel Mardare a decedat sâmbătă, 9 martie 2019, la vârsta de 37 de ani, fiind înmormântat astăzi, 11 martie, la Cimitirul Central din Chișinău.

 

Lumină din Lumină sufletului lui frumos

 

 

Moldova 1 TV: Despărţire în lacrimi de cel care a fost şi rămâne Viorel Mardare…

 

 

Ultima înregistrare video cu Viorel Mardare, din oct. 2018, prin care ne dă tuturor o lecție de bărbăție, de demnitate, de dragoste nețărmurită de viață și de Aproapele…

 

 

 

Sursa material: Moldova 1 TV

Sursa foto: Mihaela Bucătari

Sursa video: Moldova 1 TV si TV 8

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter