Jurnalista Gutiera Prodan a lansat un album foto consacrat artiștilor Ion și Doina Aldea Teodorovici

Album Ion si Doina lansat la Chisina-coperta-13 nov 2017

La un sfert de secol de la trecerea în eternitate a regretaţilor artişti Doina şi Ion Aldea Teodorovici, şi în preajma celei de-a 15 ediţii a Festivalului concurs Internaţional „Două inimi gemene”, a fost lansat un extraordinar album cu fotografii, comentarii, versuri. Coordonatorul noii apariţii editoriale este jurnalista Gutiera Prodan.

Clipele unice de la cele 14 ediţii ale Festivalului „Două inimi gemene”, dar şi   preţioasele imagini fotografice de arhivă cu neuitaţii Doina şi Ion Aldea Teodorovici din noua apariţie editorială trezesc cititorilor momente de tristeţe şi speranţe.

„E chiar cu adevărat o oază de purificare, pentru că Festivalul a devenit o carte de vizită a Republicii Moldova. Sunt alături de acest Festival chiar de la prima ediţie. Au fost ani când am prezentat, în alţi ani am fost în juriu. Mi-aş dori ca acest album să ajungă în fiecare bibliotecă, sunt poze inedite”, a declarat Gutiera Prodan, coordonatoarea albumului „Două inimi gemene”.

 

Album Ion si Doina lansat la Chisinau-Eugenia Marin si Gutiera Prodan-13 nov 2017

 

Surprinsă şi emoţionată, mama Doinei, Eugenia Marin, nu se mai sătura să privească pozele.

„Este o surpriză pentru mine, cu lacrimi în ochi am primit această veste, pentru că nimeni nu s-a gândit măcar o pagină de revistă sau de gazetă să dea ceva despre Ion şi Doina… Gutiera Prodan este alături de când am început pregătirea pentru Festivalul „Două inimi gemene”, a menţionat Eugenia Marin, organizatoarea Festivalului concurs.

La lansarea albumului au fost prezenţi şi câţiva concurenţi ai Festivalului „Două inimi gemene”, ediţia 2017.

Organizatorii speră că momentele memorabile ale celei de-a 15 ediţii a Festivalului Internaţional, care a început, pe 13 noiembrie 2017, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, vor deveni file ale viitoarelor cărţi şi albume ce vor perpetua memoria duetului Ion și Doina Aldea Teodorovici, a cântecelor ce ne-au trezit la viaţă în demnitate.

 

Reportajul colegei Silvia Hodorogea pentru Moldova 1 TV

 

 

 

Sursa material: TRM.md

Sursa foto: Svetlana Vizitiu

Sursa video: Moldova 1 TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md