Juriştii noului Preşedinte al SUA propun: Crimeea – Rusiei, Donbasul – Ucrainei (plan publicat în presă)


Pentru președintele nou ales al Statelor Unite sfârșitul războiului din Ucraina va fi, fără îndoială,  o prioritate în politica externă, deoarece Donald Trump a promis în repetate rânduri soluţionarea rapidă a acestei probleme. Şi prin decizia luată va încerca să restabilească relațiile cu Rusia. Evident că această variantă nu prevesteşte nimic bun pentru Ucraina. Nu se ştie dacă  republicanul are o strategie a războiului din Donbas și a ocupației Crimeei, – scrie publicaţia americană „The National Interest”, citată de canalul tv24.

Între timp, trei jurişti americani în drept internațional i-au oferit deja lui Trump propriul lor proiect. Principalele puncte ale strategiei propuse lui Donald Trump de către juriştii în drept internațional cu experiență de lucru în Ucraina: Crimeea să rămână Rusiei, iar Donbasul să fie recunoscut de Kremlin ca parte integrantă a Ucrainei.

Toate materialele cu poveţele acestora sunt inserate în publicaţia americană The National Interest.

Ultimul punct prevede acordarea de sprijin financiar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, dar suma promisă va fi oferită cu respectarea unei condiţii. În spatele strategiei propuse este reţinut refuzul Kievului de a se apropia de Uniunea Europeană. În pofida viziunilor proruse ale lui Trump, astfel de propuneri vor fi pe placul noului preşedinte. Dar, îl va putea opri lucrul acesta pe Putin? În conformitate cu ultimele date ale serviciului de informații din SUA, Rusia nu intenționează să părăsească Donbasul.

Rusia vrea să-și mențină influența în Ucraina. Bănuiesc că va continua presiunea din partea Moscovei. Nu văd nicio perspectivă pentru punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk”, – a spus  James Clapper, directorul Serviciului Naţional de Informaţii.

Între timp, fostul colaborator al Consiliului Național de Securitate al SUA, Paul Miller a sugerat că Putin va merge mai departe. Următorul său obiectiv – țările baltice.

El nu va trimite peste granița internațională o formație mare de soldați în uniform rusă. În schimb, Putin va provoca o criză armată. Probabil, în următorii doi ani. Posibil, cetățenii vorbitori de limbă rusă din Letonia și Estonia vor începe să se revolte, susținând că sunt persecutaţi”, –  a relevat Miller.

Și atunci, pentru NATO şi Donald Trump va veni momentul oportun – vor fi pregătiţi să-și apere aliatul său? O situaţie destul de complicată. Aceasta va însemna un război între Rusia și Occident. Barack Obama speră că succesorul său va avea curajul să se opună Kremlinului.

Sper că președintele nou ales al Statelor Unite va avea o abordare similară constructivă și va încerca să găsească domenii, în care vom putea colabora cu Rusia. Dar eu, de asemenea, sper că președintele nou ales se va împotrivi Rusiei, dacă ea se va îndepărta de valorile noastre și normele internationale”, – a specificat Obama.

Va fi capabil oare Donald Tramp să îl confrunte cu demnitate pe Putin?!

Timpul le va arăta pe toate.

Deocamdată, președintele nou ales face numiri controversate în administrația sa. Astfel, generalul în retragere Michael Flynn, va fi cel care va prelua postul de consilier pentru Securitate Națională de la Casa Albă. General-locotenentul a susţinut în repetate rânduri ideea unei strânse colaborări cu Kremlinul și chiar a călătorit la Moscova. În același timp, în postul de director CIA, Trump vrea să-l vadă pe conservatorul Mike Pompeo, care este cunoscut pentru declarațiile sale în sprijinul Ucrainei, – reţine publicaţia americană The National Interest.

 

 

Sursa material: Radio Cernăuţi şi BucPress.eu

Sursa foto: Monitor Bulgaria

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter