Italia// Moldovenii din Padova au sărbătorit Naşterea Domnului împreună cu Georgeta Voinovan


Peste 400 de cetăţeni ai Republicii Moldova, stabiliţi cu traiul în oraşul Padova din Italia, au avut parte de un concert de zile mari organizat cu genericul Am venit să colindăm.

Manifestarea dedicată sărbătorilor de iarnă a devenit deja o tradiţie pentru conaţionalii noştri din Padova, un prilej de a perpetua datinile, tradiţiile şi obiceiurile strămoşeşti.

Concertul, aflat la cea de-a treia ediție, a fost organizat de Biserica Ortodoxă din Padova „Naşterea Maicii Domnului” împreună cu Asociația „Moldavi nel Veneto”.

 

Padova Italia-Concert de Craciun 2-cor

 

„Ne-au bucurat cu un colind și un recital de poezii copiii de la biserica ortodoxă din Padova, conducător artistic – Cristina Blănaru și Lucia Păduraru. Copilașii cei mai micuți s-au pregătit din timp, au recitat și cântat cu entuziasm colindele și poeziile de Crăciun. De asemenea, publicul din sală a fost delectat cu câteva colinde interpretate de corul bisericii și grupul de colindători al familiilor Prodan, Roșca și Sîngureanu”, a menționat Nicolae Dumbrăvanu pentru TRM.MD.

 

Padova Italia-Concert de Craciun 3-copiii colinda

 

Cu un buchet de melodii populare şi de estradă au evoluat artiştii: Martin Victoria, Sîngureanu Angela, Ursu Alexandru, Oglindă Eugen, Ungureanu Vasile şi Sîngureanu Nicolae.

Oaspetele evenimentului a fost interpreta Georgeta Voinovan, melodiile ei dedicate mamei, familiei și dorului de țară au atins inimile conaționalilor noștri prezinți la eveniment, unii dintre ei chiar s-au încins în hore.

 

Padova Italia-Concert de Craciun 4-Georgeta Voinovan

Padova Italia-Concert de Craciun 5-Hora

 

La sfârșitul concertului, parohul bisericii, părintele Vasile Șestovschi, a mulțumit tuturor celor prezenți, tuturor celor care au contribuit la această frumoasă sărbătoare, și în special: vicepreședintelui asociației „Moldavi nel Veneto”, Leonard Macari, și reprezentantului moldovenilor la primăria orașului Padova , Nicolae Dumbrăvanu, pentru aportul la buna organizare și desfășurare a evenimentului.

 

Padova Italia-Concert de Craciun 6-Nicolae Dumbravanu

Nicolae Dumbrăvanu, reprezentantul moldovenilor la primăria orașului Padova, Italia

 

„Am avut parte de o seară frumoasă cu tradiționalele colinde și urături care sunt elementele cele mai frumoase ale sărbătorilor de iarnă. Sperăm că ele vor putea să cultive tinerelor generații care cresc departe de Moldova tradițiile, obiceiurile și cultura noastră, înrădăcinând cât mai adânc în sufletele lor dorul şi dragostea de ţară şi de tot ce este frumos”, a menționat în cadrul evenimentului părintele Vasile Șestovschi.

  Padova Italia-Concert de Craciun 7-Ansamblu copii

 

 

Sursa material: ştiri TRM / Lucia Ciobanu

Sursa foto: Asociația „Moldavi nel Veneto”

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter