Italia. Inscripţii rasiste la Fonte Nuova: „Uciderea unui român nu este o infracţiune, ci un lucru bun”


„Uciderea unui român nu este o infracţiune ci un lucru bun”. Aceasta este inscripţia rasistă care a apărut pe un container pentru recoltarea hârtiei din via Primo Maggio la Fonte Nuova, localitate de lângă Roma.

Fapta a fost condamnată de administraţia locală: „Condamnăm cu forţă astfel de episoade – a declarat primarul Fabio Cannella, citat de Roma Today – inscripţii precum cea apărută pe via Primo Maggio riscă să ducă oraşul şi ţara la un adevărat regres pe plan cultural”.

Primarul Cannella a stigmatizat cu forţă „gestul laş şi absurd” susţinând importanţa unui dialog „mult mai constructiv decât actele degenerate, având în vedere cele citite în această dimineaţă”.

„Primăria se demonstrează – scrie într-o notă de presă Primăria din Fonte Nuova – interlocutor disponibil, întotdeuna gata să primească cererile provenite de la cetăţeni, privilegiind dialogul şi prezenţa pe întreg teritoriul”.

Primarul Cannella a activat imediat structurile adecvate „pentru îndepărtarea acestor inscripţii josnice. Rasismul – a încheiat primarul din Fonte Nuova – se învinge numai cu coerenţa comportamentelor şi cu eficacitatea unei noi culturi”.

 

 

Sursa material: Gazeta Românească Italia

Sursa foto: www.gazetaromaneasca.com

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter