Ion Ungureanu s-a reîntâlnit cu Grigore Vieru… vor convoca Sfatul Ţării şi oricum vom IZBÂNDI!


Cinste colegilor noştri de la Televiziunea Moldova 1 şi Radio Moldova, care, în ciuda faptului că un impostor şi troglodit cu stea roşie în frunte (minte) a refuzat să declare 31 ianuarie 2017 Zi de Doliu Naţional, – au avut dragostea, curajul şi priceperea să facă ei funeraliile Artistului şi patriotului român, Ion Ungureanu, cu adevărat NAŢIONALE, ale noastre, durerea întregii Naţiuni, pe care maestrul a reîntregit-o spiritual prin istoricul Pod de Flori de pe Prut, organizat, la 6 mai 1990, în calitatea sa de prim ministru al Culturii şi Cultelor din Moldova de Est democratică!

În aceste zile de jale multă, multă… teleradiojurnaliştii noştri au popularizat pe larg activitatea de creaţie a regizorului şi actorului Ion Ungureanu, dar şi meritele sale incontestabile în faţa Istoriei recente, ca membru al Mişcării de Renaştere Naţională, om de stat, ex-ministru, luptător fervent pentru Reîntregirea Neamului Românesc.

Vă MULŢUMIM, dragi colegi şi prieteni de la Compania Teleradio-Moldova, pentru demnitatea profesională şi Naţională manifestate în context politic vitreg! ÎMPREUNĂ, solidari, vom fi întotdeauna mai puternici şi vom reuşi să înfăptuim Idealurile eminesciene, cărora şi-a dedicat viaţa şi înaintaşul Ion Ungureanu! IZBÂNDĂ! (Luminiţa Dumbrăveanu – Flacăra TV & Film)

 

Dumnezeu să-l ierte pe Ion Ungureanu şi să-l aşeze cu Drepţii Neamului şi neamurilor lumii

Lumină din Lumină sufletului lui

Ion Ungureanu la dublare filme TVM-foto cu banner TRM-md

Maestrul Ion Ungureanu la RadioTeleviziunea Nationala, citind la microfon opere pentru posteritate…

 

Reportaj de la funeraliile NAŢIONALE ale Artistului Românilor de pretutindeni, Ion Ungureanu, realizat de înzestrata şi sufletista noastră colega, Silvica Hodorogea, pentru Televiziunea Naţională – 31 ianuarie 2017

O mare de oameni şi-a luat astăzi rămas bun de la Ion Ungureanu, pilon al culturii naţionale, tribun care a exprimat cele mai sfinte idealuri şi adevăruri pe care le rostea cu multă înflăcărare. Despărţirea de acest titan a fost grea pentru miile de oameni care au participat la funeralii.

După o noapte de priveghi la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”, de dimineaţă  un sobor de preoţi a săvârşit slujba de pomenire a lui Ion Ungureanu, apoi ceremonia funerară a continuat la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”.

Un ultim omagiu maestrului i-au adus prim-ministrul Pavel Filip, șeful Legislativului, Andrian Candu, fostul preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti şi primul şef al statului, Mircea Snegur. Simbol al Mişcării de Eliberare Naţională, Ion Ungureanu a venit din acelaşi spaţiu cu Alexei Mateevici.

„Întotdeauna a fost mândru că vine din acelaşi spaţiu cu Mateevici, a învăţat în aceeaşi şcoală”, a spus directoarul Muzeului „Alexei Mateevici” din localitatea Zaim, raionul Căușeni, Ion Găină.

„A fost acel om care a simţit nedreptatea în perioada comunistă când a fost nedreptăţit”, a declarat protoiereul, Petru Buburuz.

„În calitate de actor, regizor, ministru al Culturii, Ion Ungureanu a fost alături de oamenii acestui pământ, iar  pe 17 decembrie 2016, prin Nicolae Dabija, ne-a lăsat un adevărat testament”, a declarat artistul poporului, Nicolae Botgros.

 

Ion Ungureanu si Silvia Hodorogea-captura TVM-2 august 2015

Artistul Ion Ungureanu si telejurnalista Silvia Hodorogea, captura TVM, 2 august 2015

 

Ultimele clipe din viaţă Ion Ungureanu le-a trăit într-un spital din Romînia. Alături i-au fost prietenii şi familia.

„Suntem profund recunoscători tuturor celor din Republica Moldova şi din România, în special medicilor, dar şi Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Culturii, Primăriei Chișinău, care ne-au susţinut în clipele grele”, a declarat fiul regretatului Ion Ungureanu, Dan Ungureanu.

Ion Ungureanu a fost domnul Culturii şi al spiritualităţii naţionale” – a spus la Mitingul de doliu ministrul Culturii, Monica Babuc.

După Mitingul de doliu au răsunat ultimele aplauze, apoi cortegiul funerar a mers în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde a citit Declaraţia de Suveranitate, la monumentul lui Ştefan cel Mare, repus de Ion Ungureanu la locul bine meritat şi la simbolul latinităţii, monumentul Lupoaicei de la Roma.

Ultimul popas a fost la locul de veci din Cimitirul Central, un adevărat panteon al spiritualităţii noastre. Ion Ungureanu a fost înmormântat alături de bunul său prieten, Grigore Vieru.

„Să credem în ceea ce spunea Eminescu: Istoria cugetă, deşi încet, însă sigur şi just”, spunea Ion Ungureanu în septembrie, 2015.

 

Ca imagine de start a reportajului Moldova 1 TV, Studioul Flacăra TV a selectat captura cu chipul celor doi fii moştenitori ai maestrului Ion Ungureanu Daniel şi Ştefan, care-i seamănă ca două picături de apă

 

 

 

Flacăra TV recomandă şi:

DOC. istoric integral// Ion Ungureanu citește Rezoluția Primei Mari Adunări Naționale, 27 august 1989
Artistul Ion Ungureanu a luat Sfânta Împărtășanie și s-a pornit la Hristos…

File din ultimele zile ale Artistului Ion Ungureanu… Mărturii la Radio Moldova și Moldova 1 TV
Funeraliile Artistului Ion Ungureanu vor avea loc pe 31 ianuarie 2017, se va odihni lângă Grigore Vieru

ADIO, Ion Ungureanu! Omagiul savanților și oamenilor de cultură adus Artistului Poporului și Om al Cetății 

 

 

Sursa material: Moldova 1 TV

Sursa foto: Radio Chişinău / Moldova 1 TV

Sursa video: Moldova 1 TV / Flacăra TV & Film

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (7)

  1. […] Ion Ungureanu s-a reîntâlnit cu Grigore Vieru… vor convoca Sfatul Ţării şi oricum vom IZBÂND… […]

  2. […] Ion Ungureanu s-a reîntâlnit cu Grigore Vieru… vor convoca Sfatul Ţării şi oricum vom IZBÂND… […]

  3. […] Ion Ungureanu s-a reîntâlnit cu Grigore Vieru… vor convoca Sfatul Ţării şi oricum vom IZBÂND… […]

  4. […] Ion Ungureanu s-a reîntâlnit cu Grigore Vieru… vor convoca Sfatul Ţării şi oricum vom IZBÂND… […]

  5. […] Funeraliile Artistului Ion Ungureanu vor avea loc pe 31 ianuarie 2017, se va odihni lângă Grigore Vieru ADIO, Ion Ungureanu! Omagiul savanților și oamenilor de cultură adus Artistului Poporului și Om al Cetății  Ion Ungureanu s-a reîntâlnit cu Grigore Vieru… vor convoca Sfatul Ţării şi oricum vom IZBÂND… […]

  6. […] alăturat același poem cutremurător în lectura mult regretatului regizor de teatru Ion Ungureanu, prietenul poetului Grigore Vieru, clipul fiind montat de colegul nostru Vasile Rauț […]

  7. […] Ion Ungureanu s-a reîntâlnit cu Grigore Vieru… vor convoca Sfatul Ţării şi oricum vom IZBÂND… […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter