Întrucât „prezenţa la comisariate este catastrofală”, deputaţii din Cernăuţi sunt îndemnaţi să meargă benevol pe front


La Cernăuţi, doar 10 la sută din persoanele care au primit ordine de mobilizare s-au prezentat la comisariatul militar.

Despre aceasta a declarat comisarul militar orăşenesc, Iuri Viun, care a luat cuvântul în timpul desfăşurării sesiunii Consiliului Orăşe­nesc.

„Prezenţa la comisariate este catastrofală. Sarcina pusă în faţa noastră de către Preşe­dinte şi Ministerul Apără­rii nu este îndeplinită. În oraşul Cernăuţi urmau să fie mobilizate 300 de persoane. Am reuşit să mobilizăm doar 40 la sută din numărul planificat, în timp ce 8.000 de locuitori ai oraşului Cernăuţi au fost înştiinţaţi să se prezinte la comisariate”, a declarat Iuri Viun.

În acelaşi timp, comisarul i-a îndemnat pe deputaţii Consiliului Orăşenesc să se prezinte benevol la comisariat pentru a servi drept exe­m­plu pentru cernăuţeni.

La etapa actuală, în zona desfăşurării operaţiunii antiteroriste din Estul ţării se află 707 cernăuţeni, care au fost mobilizaţi anterior. Printre aceştia se numără şi 4 deputaţi ai Consiliului Orăşenesc.

 

 

Sursa material: Libertatea Cuvântului Cernăuţi

Sursa foto: portalul BucPress Cernăuţi

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter