Interviu// Omul de afaceri Simion Croitoru a câştigat în Portugalia medalii de aur şi argint pentru vinurile Moldovei


Vinurile moldoveneşti au fost apreciate cu două medalii de aur şi două de argint la Festivalul Vinurilor Europene şi al Enoturismului.

Concursul s-a desfăşurat recent la Palatul Marquês de Pombal din Oeiras, Portugalia, la care au participat peste 1100 de vinuri din Europa şi Brazilia. Distincţiile vor fi înmânate în cadrul Expoziţiei Mondiale de la Milano din 2016.

Ice-Wine Chateau Vartely Musact Otonel 2011 a câştigat Marea Medalie de Aur, iar Ice-Wine Chateau Vartely Riesling 2011Medalia de Aur. Alte două vinuri moldoveneşti s-au învrednicit de medalii de argint.

Participarea ţării noastre a fost asigurată de către compania moldoveanului Simion Croitoru, care a declarat pentru Radio Moldova Actualități că la acest concurs au fost prezenți peste 100 de somelieri din toată lumea.

„Este o victorie mare pentru mine. Într-o țară precum este Portugalia, cu multe vinuri, o țară cu o bogată industrie vinicolă această victorie devine și mai importantă. Noi știm să producem vinul bun, de calitate, vinul nostru s-a ales cu 95 de puncte la sută”, a declarat Simion Croitoru.

„Moldova a participat pentru prima dată la acest concurs și putem fi mândri că avem vinuri calitative, portughezii fiind încântați de vinul moldovenesc”, a menționat importatorul vinurilor moldovenești.

Portugalia-basarabeni cu presedintele Camerei Municipale Oeiras-fb Valeriu Turea-400px

Basarabenii din Portugalia cu Paulo César Sanches Castinhas da Silva Vistas, Preşedintele Camerei Municipale Oeiras

În cadrul ceremoniei de închidere a festivalului artiştii de la Centrul de Cultură şi Artă „Trei Culori” au prezentat un bogat concert, acompaniat de formaţia „Maestro”, scrie Ambasada Republicii Moldova la Lisabona.

La eveniment au participat Valeriu Turea, ambasadorul Republicii Moldova, Alexandre Vassalo, ex-ambasador al Portugaliei în Republica Moldova şi Paulo César Sanches Castinhas da Silva Vistas, preşedintele Camerei Municipale Oeiras.

 

Interviul cu omul de afaceri Simion Croitoru, realizat de colega Alina Chiriac Ivaşcu, poate fi audiat AICI

 

FlacăraTV menţionează că tot la iniţiativa şi cu efortul patriotului Simion Croitoru, în prestigioasa revistă Diplomática din Portugalia a apărut o impresionantă prezentare a vinurilor din R. Moldova.

 

Noroc, Simion Croitoru! Noroc, Moldova!

 

Portugalia-revista Diplomatica despre vinurile Moldovei-800px

Prezentarea vinurilor moldoveneşti în prestigioasa revistă „Diplomática” din Portugalia

 

 

 

Sursa material: Radio Moldova / Flacăra TV

Sursa foto: Ambasadorul Valeriu Turea

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter