Interviu acordat de celebrul compozitor Eugen Doga colegilor de la BucPress TV și Radio Cernăuți


La Cernăuți s-a desfășurat un concert inedit de muzică simfonică românească, în cadrul căruia a evoluat maestrul Eugen Doga, care a fost întâmpinat sărbătorește de românii din zonă.

Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” și Direcția pentru Cultură Vrancea derulează un proiect internațional „Orchestra Unirea leagă orașele Unirii – turneu internațional de concerte simfonice de muzică clasică românească”, care a fost aprobat și a obținut finanțare din partea Comitetului Interministerial pentru Centenar prin Ministerul Culturii și Identității Naționale. În cadrul proiectului la Cernăuți a avut loc un concert de muzică simfonică românească, invitat special fiind Eugen Doga.

Parteneri locali ai derulării acestui proiect cultural de excepție au fost Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți și Consulatul General al României la Cernăuți. Concertul a avut loc în data de 12 octombrie în incinta Filarmonicii de Stat din Cernăuți. Proiectul cultural în ansamblu însemnă concerte în orașele importante pentru Marea Unirea: Focșani, Iași, Chișinău, Cernăuți, București și Albă Iulia. Concertele sunt  susținute de violonista Diana Jipa, pianistul Ștefan Doniga și Orchestra Unirea. Dirijor: Vincent Gruger.

 

 

În capitala Bucovinei istorice, alături de oaspeții din România și Republica Moldova, au evoluat cu piese ale maestrului Eugen Doga interpreţi cernăuţeni –  Elena Ursuleac, solistă a Filarmonicii Regionale din Cernăuți, Gheorghe Posteucă, profesor la Facultatea de Muzică a Universităţii din Cernăuți şi Alexandru Tărâţeanu, absolvent al Facultăţii „George Enescu” din Iaşi.

Cuvinte de mulțumire pentru frumoasa seară de muzică românească la Cernăuți au fost rostite de Vasile Tărâțeanu, președintele Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, profesoara  Larisa Jar, consulul Aurelian Rugină de la Consulatul General al României la Cernăuți, Aurica Bojescu, secretar responsabil al Uniunii Interregionale „Comunitatea Românească din Ucraina” ș.a.

Concertul a fost transmis în direct pe pagina Centrului Media BucPress din Cernăuți prin platforma BucPress TV.

 

Vă invităm să urmăriți în continuare un interviu cu renumitul compozitor Eugen Doga, acordat la Cernăuți în exclusivitate pentru BucPress TV.

  

BucPress TV: Interviu cu Eugen Doga la Cernăuți

 

 

fotoCLIPe de la eveniment realizate de colegul Nicolae Hauca pentru portalul Euro Media Cernăuți

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa material: Agenția BucPress.eu / Marin Gherman și Vitalie Zâgrea

Sursa foto: Euro Media Cernăuți / Nicolae Hauca

Sursa video: BucPress TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter