Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” în ajutorul copiilor români din Spania – donaţie de carte, reviste, filme de-Acasă


Cu prilejul Zilei Copilului, cărţi şi reviste în limba română au ajuns în Spania, ca donaţie din partea Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Revistele şi cărţile sunt destinate copiilor români care urmează cursurile de limba română în cadrul parohiilor româneşti şi al şcolilor spaniole. Cu ocazia zilei de 1 iunie, profesorii de limbă, cultură şi civilizaţie română din mai multe zone din Spania organizează diverse activităţi dedicate Zilei Copilului. Acţiunile au drept scop păstrarea identităţii lingvistice şi culturale româneşti, dar şi stimularea celor mici să înveţe limba română.

Încercăm ca prin aceste donaţii de carte să contribuim la conştientizarea identităţii etnice a elevilor din comunităţile româneşti din afara graniţei. afirmă Zvetlana Preoteasa , director general al Institutului ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

DVD-uri cu film documentar, cărţi şi reviste în limba română au ajuns şi în biblioteca Consulatului Român din Ciudad Real.

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru românii de pretutindeni, este organizat şi functionează ca instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică proprie, în subordinea Ministerului Afacerilor Externe şi în coordonarea ministrului delegat pentru relatiile cu românii de peste hotare.

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni are ca scop derularea de programe pentru promovarea valorilor culturale româneşti, în principal în rândul etnicilor români în cadrul comuniăţilor istorice româneşti din afara teritoriului României şi nu numai.

 

  diaspora-foto simbol doi copii camp cu papadii

 

 

 

Sursa material: Timp Românesc

Sursa foto: www.wonderful-romania.com – foto simbol

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter