Înscrie-te! Copiii diasporei pot cunoaşte Moldova în cadrul taberei de vară DOR 2016


Astăzi, 25 martie 2016, a început înscrierea la cea de-a IV-a ediţie a programului DOR*Diaspora*Origini*Reveniri al Guvernului R. Moldova, care se va desfăşura în perioada Sărbătorilor Naţionale: 20-28 august.

Pentru participarea la tabăra de vară DOR 2016, copiii și adolescenții moldovenilor din diasporă se pot înregistra online pe www.dor.md Data limită – 25 mai 2016.

Alături de 75 de reprezentanţi ai diasporei moldave şi 15 copii din R. Moldova, anul acesta, în premieră, pot participa si 10 copii ai diasporei române.

Potrivit Biroului pentru Relații cu Diaspora (BRD), organizatorul principal, programul DOR „este destinat generației a doua de migranți, originari din Republica Moldova, cu scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale tinerilor cu țara lor de baștină”.

BRD precizează: „pentru a participa la DOR 2016, candidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 12-17 ani; să înțeleagă și să poată comunica în limba română (nivel de bază conversație și nivel mediu de înțelegere), iar cei care au fost la edițiile precedente – să asigure înscrierea a cel puțin alți doi candidați noi”.

Copiii selectați să participe la programul DOR vor avea activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii, vizite culturale și întâlniri oficiale. Toate activitățile vor fi desfășurate într-un stil interactiv și de jocuri.

 

Mai multe detalii AICI

 

DOR 2015-tabara de vara pt copii diaspora-COPII-500px

DOR 2015

 

DOR 2015-tabara de vara pt copii diaspora-ADOLESCENTI-500px

DOR 2015

 

DOR 2015-tabara de vara pt copii diaspora-GRUP-700px

DOR 2015

 

 

Sursa material: Biroul pentru Relații cu Diaspora al Guvernului R. Moldova

Sursa foto: BRD

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter