Încă o palmă kominterniştilor şi scriitorilor trădători din România: savanţii moldoveni îi fac Dreptate lui Paul Goma


Atât timp cât marelui scriitor şi disident autentic Paul Goma nu i se reîntoarce cetăţenia română, de care a fost lipsit în mod abuziv la 1977, România rămâne în esenţa sa, ca sistem, o ţară comunistă, acaparată de komintern – şi nu doar de cel de la Moscova – în 1944!

Cazul Paul Goma demonstrează cu vârf şi îndesat acestă stare gravă a Naţiei. Restul, sunt aparenţe, palavre, palavre, palavre despre viitorul evropean luminos…

De aceea, o unire reală între Republica Moldova şi România este posibilă numai după ce cele două maluri ale Prutului îşi vor curăţa, purifica sistemul de stat şi mentalitatea colectivă, lăsându-se de această satană cu epoleţi şi coarne invizibile, care constituie o ciumă pentru Neamul românesc.

ASM logo

 


Vestea cea bună a fost adusă pe Internet, în simbolica Zi a Unirii, de scriitorul, criticul literar Andrei Ţurcanu de la Institutul de Filologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Felicitări maestrului Paul Goma şi, evident, savanţilor noştri pentru dragostea de frate demonstrată în fapte concrete, pentru curaj şi consecvenţă în acţiunile menite să-i facă Dreptate pe toate planurile scriitorului disident Paul Goma şi să-l readucă până în toamnă Acasă! 

Dumnezeu să ne lumineze şi să ne ajute. (FlacăraTV)

 

 

 

Premiul ASM pentru Paul Goma


 

Azi, 27 martie 2015, s-a anunțat oficial că Paul Goma este laureat al Premiului Academiei de Științe din Moldova.

Cu această ocazie am spus și eu câteva cuvinte în cadrul Asambleei Generale a AȘM.

Onorată asistență!

Premiul Academiei de Științe pentru diaspora spală întrucâtva rușinea națională de a-l mai avea pe unul din fiii cei mai vrednici ai acestui pământ printre exilanți, departe de ceea ce el numește cu tandrețe „Basarabia rainică”. 

Știm cu toții cine este Paul Goma, așa că n-am să stărui aici asupra calificativelor. Mai puțin știm cine suntem noi, cei din Basarabia, unde se boncăie „legiunea” și unde prezența lui Paul Goma ar fi avut un efect de exorcizare purificatoare.

Din această cauză, cred, nu se vrea reîntoarcerea sa acasă! Pentru ca să nu avem pe cine întreba precum Isaia: „Străjerule, cât a mai trecut din noapte? Străjerule, cât mai este până trece noaptea?”. 

Acest premiu rupe consemnul fatidic. Felicit Academia pentru îndrăzneală. Vă felicit și pe Dvs, domnilor academicieni, pentru onoarea de a fi azi alături de însinguratul nostru pământean.

Vreau să sper că la 2 octombrie, ziua când Paul Goma va împlini 80 de ani, ne vom regăsi cu toții împreună tot aici, avându-l lângă noi și pe scriitorul nostru reîntors dintr-un exil de peste șapte decenii.

Vă mulțumesc.

 

Reportajul TV Moldova 1, realizat de Silvia Hodorogea la Asambleea Academiei de Ştiinţe a Moldovei – 27 martie 2015:

Paul Goma a primit Premiul pentru diasporă al AŞM

 

 

Autofilmare 69: Paul Goma despre 27 martie 1918 – Ziua Unirii

 

 

 

 

Sursa material: pagina fb Andrei Ţurcanu / TV Moldova 1

Sursa foto: Paul Goma

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter