În sfârşit! Automobilele înmatriculate în Transnistria, Abhazia, Doneţk „arestate” în Ucraina


Maşinile înregistrate pe teritoriile republicilor nerecunoscute, inclusiv în regiunea transnistreană, sunt oprite de poliţia de patrulare din Odesa şi duse la parcarea pentru vehiculele ridicate, scrie portalul odesit www.dumskaya.net Poliţiştii invocă o directivă emisă de Ministerul Afacerilor Interne din Ucraina.

Potrivit sursei citate, documentul vizează toate vehiculele înregistrate în Transnistria, Abhazia, Osetia de Sud, Republicile Populare Doneţk şi Lugansk. „Probabil, această măsură a fost adoptată în urma unei înţelegeri semnate de Kiev şi Chişinău la începutul lunii noiembrie, potrivit căreia părţile au convenit asupra schimbului de informaţii cu privire la vehiculele care traversează graniţa comună, inclusiv pe segmentul transnistrean”, scrie sursa citată.

Aceeaşi sursă mai notează că Ucraina este parte a Convenţiei privind traficul rutier din 1968, care o obligă să permită deplasarea pe teritoriul său a automobilelor înmatriculate în alte state semnatare ale documentului. Din această Convenţie nu fac parte statele nerecunoscute ca Transnistria, Abhazia, Osetia de Sud şi republicile autoproclamate din estul Ucrainei.

„Respectiv, Ucraina nu este obligată să permită circulaţia automobilelor înmatriculate pe aceste teritorii”, mai arată sursa citată. Portalul ucrainean îndeamnă proprietarii de maşini să-şi înregistreze maşinile în statele semnatare ale Convenţiei, cum ar fi Moldova sau Georgia.

 

FlacăraTV recomandă şi:

Se strânge laţul… Moldova şi Ucraina – control comun al mărfurilor în/din Transnistria

 

  

Sursa material: Moldova.ORG

Sursa foto: „montaj” MoldoVeşti

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter