În România va fi lansat Bucharest Art Film Festival, dedicat în 2016 lui Constantin Brâncuși


Prima ediţie a Bucharest Art Film Festival (8-11 septembrie 2016), desfăşurată la Cinematograful Muzeului Național al Țăranului Român – MŢR), va fi dedicată sculptorului Constantin Brâncuşi, de la a cărui naştere s-au împlinit 140 de ani.

Evenimentul își propune să aducă publicului bucureștean cele mai bune filme din întreaga lume despre artă, fotografie, colecționari și artiști din toate mediile.

Programul va cuprinde proiecții de film, dar și o serie de alte activități conexe, precum sesiuni de masterclass și dezbateri, expoziții, evenimente speciale -programul oficial va fi comunicat în perioada următoare.

Această primă ediție a festivalului de(spre) artă îi este dedicată lui Constantin Brâncuși, aducând în atenție materiale bogate privind viața și opera sa, în anul în care se împlinesc 140 de ani de la nașterea marelui sculptor.

Evenimentul este organizat de asociația culturală Docuart și Institutul Cultural Român (ICR), având ca parteneri Uniunea Cineaștilor din România (UCIN) și Muzeul Național al Țăranului Român (MȚR).

Printre obiectivele festivalului se numără promovarea formelor și produselor de artă naționale, promovarea creațiilor de film despre artă și aducerea la suprafață a moștenirii lăsate de Constantin Brâncuși.

 

11-08-2016-ARTFILM-Festival Bucharest-logo-500px

 

Flacăra TV recomandă şi:

Cugetări, sfaturi înţelepte de la Constantin Brâncuşi: „Lumea poate fi mântuită prin artă” 

Povestea de iubire dintre Constantin Brâncuși şi Maria Tănase

DOC.// Elita IMORALĂ, Academia Română a respins moştenirea lui C. Brâncuşi (1951)

 

„Acasă la Brâncuşi” de Radu Tora a câştigat Trofeul Festivalului de Film Etnografic de la Zlatna // FILMUL

Anul Brâncuşi// Luminiţa Dobrescu – „Masa Tăcerii” şi Doina Spătaru – „Poarta Sărutului”

 

 

Sursa material: Ziarul Metropolis

Sursa foto: Docuart si arhiva istorică

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter