În reg. Cernăuţi ar putea rămâne doar 3-4 raioane, conform aşa-numitei reforme adminsitrativ-teritoriale


În urma descentralizării și reformei administrativ-teritoriale numărul de raioane în regiunea Cernăuţi trebuie să fie redus în mod semnificativ – până la 3-4 raioane. Această opinie a fost exprimată pentru presa de specialitate din Ucraina de către expertul Iuri Ganuşceak.

Potrivit lui, principala condiţie de existenţă a raionului poate fi sistemul de spitalizare în cadrul circumscripţie/districtului cu o administrare unică a unui spital mai mare, ce va funcţiona pe o rază de 60 km – spital de I nivel, pe raza de 120 km – spital de nivel II.  Acestea sunt cerințele Organizației Mondiale a Sănătății şi nu există alte criterii de creare a raioanelor.

Reamintim că în conformitate cu propunerile Departamentului de Sănătate din cadrul  Administraţiei regionale de stat Cernăuţi sunt planificate următoarele trei spitale de district: cel de Vest cu spitalul central în oraşul Storojineţ (raioanele Vijniţa, Hliboca, Putila şi Storijineţ), Central cu spitalul central în Cernăuţi (or. Cernăuți, împreună cu raioanele Herţa, Zastavna și Kiţmani) și de Est cu spitalul central în orașul Hotin (raioanele Noua Suliţă, Hotin, Chelmenți, Secureni și orașul Novodnistrovsk).

  

Flacăra TV recomandă şi:

Ambasadorul României la Kiev a vizitat reg. Cernăuţi, preocupat fiind şi de reforma teritorial-administrativă

S.O.S. În urma reformei administrative din Ucraina, reg. Cernăuţi riscă să fie lichidată, iar satele româneşti asimilate

Cernăuți// Asociațiile românilor resping „reforma” Kievului de lichidare a învățământului în limba română

Cernăuți// Satele Mahala, Ostrița ș.a. riscă să fie „înghițite”, ucrainizate din cauza intrigilor politice de la Kiev

 

 

Sursa material: portalul BucPress.eu

Sursa foto: Radio Cernăuţi

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter