În preajma Zilei Unirii, Consiliul Unirii Chişinău îndeamnă deputaţii actuali să ia exemplul eroilor din Sfatul Ţării 1918


Membrii Consiliului Unirii îndeamnă forţele politice extraparlamentare şi cele civice pro-româneşti să coalizeze într-o platformă românească, unionistă şi pro-europeană.

Aceştia au făcut marţi, 23 martie 2015, apel către toţi cei care simt româneşte să se alăture acţiunilor care urmează a fi organizate în data de 27 martie, când se împlinesc 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, transmite IPN.

Vitalia Pavlicenco, preşedintele Partidului Naţional Liberal, membru al Consiliul Unirii, a declarat, la o conferinţă de presă la IPN, că solidarizarea forţelor naţionale româneşti, democratice, pro-europene, reformatoare, unioniste este oportună în condiţiile în care situaţia geopolitică, mai ales în contextul crizei ucrainene, se poate agrava.

Consiliul Unirii-marsh 1„Noi, Consiliul Unirii, considerăm că trebuie să existe o cooperare responsabilă între partidele extra-parlamentare şi entităţile naţionale din sectorul asociativ şi zilele apropiate sunt o oportunitate. Astfel, îi îndemnăm pe toţi să vină la o depunere de flori, organizată pe 27 martie, la ora 10.00, la monumentul lui Ştefan cel Mare, unde vor fi unionişti din toate raioanele”, a declarat Vitalia Pavlicenco.

Preşedintele Asociaţiei Veteranilor Războiului 1992 Tiras-Tighina, Anatolie Caraman, membru al consiliului, a spus că Republica Moldova se află într-un mare pericol creat de imperiul rus, iar depăşirea acestui pericol poate fi făcută numai prin apărarea colectivă şi aderarea la NATO. „Cea mai scurtă cale spre NATO şi UE este prin reîntregirea ţării prin România Mare. Solicit deputaţilor Republicii Moldova să ia bunul exemplu, demn de urmat, de la deputaţii Sfatului Ţării, din 1918”, a mai spus Anatolie Caraman.

Consiliul Unirii-marsh 2Preşedintele Fundaţiei „Turnul Dezrobirii Basarabiei”, Timotei Ţurcanu, a declarat că toate forţele politice care s-au perindat pe la guvernare până acum prin acţiunile lor au adus statul la un eşec total. Problemele critice cu care s-a confruntat dintotdeauna Republica Moldova sunt corupţia, sărăcia şi migraţia şi acestea au devenit cronice. În ţară se duce un război mediatic care a provocat o dezamăgire şi dezbinare în societate şi toate acestea ameninţă securitatea statului, iar unirea va soluţiona un şir de probleme existente, a mai spus preşedintele Fundaţiei „Turnul Dezrobirii Basarabiei”.

Membrii Consiliului Unirii au declarat că pe data de 27 martie se vor aduna în Scuarul Europei şi se vor deplasa la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, unde vor depune flori.

 

 

Conferinţa de presă susţinută astăzi de reprezentanţii Consiliului Unirii la Agenţia de presă Info-Prim Neo din Chişinău


Broadcast live streaming video on Ustream

 

 

 

Sursa material: Agenţia de presă Info-Prim Neo

Sursa foto/video: www.ipn.md

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter