Igor Chistol dorește ca premiera la Chișinău a filmului său „Ultima zi de mai” să fie chiar pe 31 mai 2018


Succes remarcabil pentru cinematografia din Republica Moldova. Filmul regizorului Igor ChistolUltima zi de mai” este nominalizat la Premiile NIKA, unul dintre cele mai prestigioase premii cinematografice din lume. Pelicula a fost filmată în 2016, iar premiera la Chişinău va avea loc în data de 31 mai.

Lungmetrajul „Ultima zi de mai” redă povestea unui tată rămas acasă cu două fiice minore, mama plecând la muncă în Italia. După lungi cugetări, femeia decide să se recăsătorească.

Regizorul moldovean spune că filmul a fost realizat cu bani puțini, dar cu o echipă de profesioniști entuziaști.

„Cu mândrie vreau sa zic că am descoperit nişte actori extraordinari. Filmul care l-am făcut probabil n-o să fie pe placul tuturor pentru că nu conţine în sine elementul distracţiei. Este un film care te duce într-o zonă meditativă. Filmul a fost auzit, cineva a fost sensibilizat de această poveste.”, a declarat regizorul Igor Chistol.

Pelicula a fost filmată în 2016 în satul Vadul Raşcov din raionul Şoldăneşti. Protagoniştii au purtat ţinute potrivite rolului din film.

„Pe la prieteni, chirii, second hand-uri. De unde am putut, de acolo am luat. În funcţie de scenariu, în funcţie de personaj, în funcţie de paleta coloristică a filmului. Echipa a fost superbă pur şi simplu, s-au adunat oameni care au înţeles de la început despre ce facem filmul.”, a spus Mariana Ștefăneț.

„Am mers mult timp până să-l turnăm filmul asta, să-l vedem terminat, montat, dar eu cred că a meritat. A fost o colaborare foarte reuşită din punct de vedere şi artistic şi ca oameni. Când el a câştigat nominalizarea, îmi pare bine că cineva mai percepe lumea tot aşa.”, a declarat directorul de imagine Roman Canțîr.

Rolurile principale au fost distribuite actorilor basarabeni Valeriu Andriuță și Dana Ciobanu.

 

Film Ultima zi a lunii mai de Igor Kistol 2

Actorul din rolul central, Valeriu Andriuță

 

„Am jucat mama plecată în Italia şi recăsătorită cu un italian. Eu m-am simţit bine printre actori de marcă, am avut de la fiecare în parte ce învăţa. M-am bucurat fiindcă ştiu că este prima nominalizare de acest gen a aunui film în care fac parte şi eu.”, a spus actrița Diana Ciobanu.
„Acum suntem în discuţii ca să putem aranja premiera chiar pe 31 mai 2018. Acţiunea filmului se întâmplă chiar pe 31 mai şi denumirea filmului este „Ultima zi din mai” şi ne-am gândit că ar fi frumos să fie chiar în această zi, este zi de joi, care e o zi foarte bună.”
Gala premiilor Academiei Ruse de Film NIKA va avea loc în aprilie, la Moscova.

 

Filmul „Ultima zi de mai” de Igor Chistol, nominalizat la Premiile NIKA

 

 

Film Ultima zi a lunii mai de Igor Kistol 3

 

 

Sursa material: Prime TV
Sursa foto: Artefact Film
Sursa video: Prime TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. […] Igor Chistol dorește ca premiera la Chișinău a filmului său „Ultima zi de mai” să fie chiar… […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter