Ierusalim// În Vinerea Mare creştinii ortodocşi au refăcut Drumul Patimilor Lui Hristos


Creştini ortodocşi din toată lumea au străbătut astăzi Drumul Crucii sau al Patimilor. Au refăcut practic traseul pe care se spune că Iisus l-a străbătut la Ierusalim înainte să fie răstignit pe Dealul Golgotei. Este o procesiune care are loc în Cetatea Sfântă, în fiecare an.

Străduţele înguste ale vechiului Ierusalim devin neîncăpătoare pentru miile de pelerini veniţi din toată lumea ortodoxă, din toate colţurile lumii.

Purtând cruci, icoane şi flori, creştinii europeni, africani sau australieni, parcurg traseul lung de aproape 600 de metri. Este distanţa dintre locul unde se presupune că se afla fortăreaţa romană în care a fost judecat Iisus şi cel în care a fost aşezat după răstignire, pe care astăzi se află Biserica Sfântului Mormânt.

Pe Drumul Crucii sau Via Dolorosa credincioşii se opresc şi se roagă la aşa-numitele popasuri. 14 la număr. De fapt, patimile lui Iisus pe Dealul Golgotei pe care a fost condamnat să-şi poarte crucea până la capăt.

În lume trăiesc apoape 300 de milioane de creştini ortodocşi.

 

Vinerea Mare la Ierusalim. Credincioşii au refăcut Drumul Crucii

Sursa material: TVR
Sursa foto: Copil Ortodox
Sursa video: TVR

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (2)

  1. […] Ierusalim// În Vinerea Mare creştinii ortodocşi au refăcut Drumul Patimilor Lui Hristos […]

  2. […] Ierusalim// În Vinerea Mare creştinii ortodocşi au refăcut Drumul Patimilor Lui Hristos […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter