ICR Stockholm. Tinerii pictori basarabeni, Veronica Iftodi şi Gheorghe Lisiţa, şi-au vernisat lucrările în capitala Suediei


Artiştii plastici basarabeni, Veronica Iftodii şi Gheorghe Lisiţa, şi-au expus lucrările în cadrul unei expoziţii în capitala Suediei, Stockholm. Vernisajul a fost prezentat în incinta galeriei de artă Lyktan.

“Prin această expoziție ne propunem să aducem în fața publicului o colecție de picturi care reprezintă motive diverse caracteristice României. Peisajele, portretele, naturile statice și compozițiile figurative, – fiecare în parte ilustrează un motiv românesc”,  au precizat tinerii artiști, care nu sunt la prima expoziție în Suedia.

Expoziția intitulată „Dor de România” a inclus 70 de picturi ce ilustrează spațiul geografic și cultural românesc și este organizată cu suportul Institutului Cultural Român de la Stockholm și Ambasada României în Regatul Suediei.

În anul 2010, picturile semnate de Veronica Iftodi și Gheorghe Lisița au fost expuse în mai multe galerii din Stockholm. Pe parcursul anilor ei au adunat în palmares mai multe expoziții personale și de grup atât în țară, cât și peste hotare, în țări precum: Polonia, Suedia, Turcia, România.

 

Sursa material: ştiri TRM / Lucia Ciobanu

Sursa foto: www.trm.md

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter