Iaşul – aşa cum nu l-aţi mai văzut vreodată! // Video


Materialul video, postat pe internet, prezintă o faţă nevăzută a oraşului Iaşi. Poziţia de unde s-a filmat, Platoul Bucium, cât şi momentele surprinse, ne oferă imagini unice cu transformările uimitoare prin care trece oraşul după ce este învăluit de ceaţă.

Tehnologia de filmare folosită, time laps – scurgerea timpului, este un procedeu pur tehnic, dar care dă valoare artistică unor imagini şi ne arată o nouă perspectivă asupra timpului ca noţiune. Curgerea timpului, în ritm accelerat, ne face să vedem cu alţi ochi fenomene pe lângă care trecem de multe ori nepăsători.

Iaşul este renumit ca un oraş care îţi dezvăluie cultura sa bogată, istoria oraşului fiind marcată de numeroase muzee, case memoriale, monumente şi vestigii arheologice. De aceea, se poate spune ca orasul Iasi este un veritabil muzeu national, prin comorile de istorie si de arta pe care le are.

Denumit şi „oraşul celor şapte coline”, a fost atestat prima dată într-un document din secolul al XV-lea, de către Alexandru cel Bun, prin care acorda privilegii comerciale orasului. Dar istoria Iaşului merge înapoi până în evul mediu.

În prezent, Iaşul deţine o poziţie de frunte în economia României, dezvoltarea sa este strâns dependentă de aşezarea geografică favorabilă. Regiunea Iaşului este una dintre cele mai importante legături de tranzit comercial din partea estică a Romaniei.

 

Iasi After Midnight – the beauty of fog in the moonlight – Timelapse

 

 

Sursa material: The Epoch Times România

Sursa foto: captura video din clip

Sursa video: YouTube

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter