Guvernul RM a oferit copiilor Diasporei încă un lot de „Albinuțe” ale lui Grigore Vieru și Lică Sainciuc


500 de exemplare ale mult îndrăgitului abecedar pentru preșcolari Albinuța, carte de căpătâi pentru aproape fiecare dintre noi, creată de poetul Grigore Vieru în colaborare cu pictorul Lică Sainciuc, au fost transmise astăzi copiilor care s-au născut peste hotarele R. Moldova.

E o acțiune de real folos a Guvernul Republicii Moldova și Biroului pentru Relații cu Diaspora, care au mai expediat anterior asemenea daruri puișorilor de daci, ai căror părinți au emigrat de-a lungul anilor, de voie și de nevoie, încurajând astfel copiii membrilor Diasporei să învețe româna, limba părinților, a bunicilor lor, să-și cunoască rădăcinile de Neam.

Potrivit unui comunicat de presă a Exeuctivului moldovean, cărţile vor fi distribuite prin intermediul a 30 de misiuni diplomatice, care perfectează actele de cetățenie a Republicii Moldova, cel mai mare număr de exemplare fiind trimise în Rusia, Italia, Ucraina, Canada, Franța, Portugalia, România, Spania, SUA, Kazahstan.

 

Felicitări, dragi copilași, să aveți parte de carte și de viitor senin aici, la noi Acasă!

Țineți cont și de mesajul primului dintre miniștrii de la Chișinău, care s-a străduit să vă bucure cu acest dar prețios, lăsat moștenire nouă, tuturor, de nenea Grig, cel mai bun, sincer și înțelept prieten al copiilor!

 

Albinuta lui Grigore Vieru pentru copii Diasporei-foto Gov-md  Albinuta lui Grigore Vieru pentru copii Diasporei-mesaj premier Pavel Filip Albinuta lui Grigore Vieru pentru copii Diasporei 3-foto Gov-md

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Albinuta lui Grigore Vieru pentru copiii Diasporei-familie-foto Gov-md

 

08-08-2017-Albinuta_Franta_Villeneuve-st-Georges-foto gov-md

 

 

Flacăra TV recomandă şi:

„Albinuţa” lui Grigore Vieru a ajuns şi la copiii moldovenilor născuţi în Portugalia

 

 

Sursa material: Flacăra TV & Film

Sursa foto: Guvernul R. Moldova

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (2)

  1. […] Guvernul RM a oferit copiilor Diasporei încă un lot de „Albinuțe” ale lui Grigore Vieru și L… […]

  2. […] Guvernul RM a oferit copiilor Diasporei încă un lot de „Albinuțe” ale lui Grigore Vieru și L… […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter