Gala UNITEM: Premii pentru Silvia Hodorogea, Margareta Pânzaru-Reabcov, Lilian Secară de la TVM şi Radio Moldova


Jurnalista Silvia Hodorogea şi regizoarea TV Margareta Pânzaru-Reabcov de la Moldova 1 au fost premiate în cadrul Galei Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM).

Evenimentul a avut loc luni, 23 martie, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din capitală şi a fost transmis, în direct, de Radio Moldova şi on-line pe www.trm.md 

În cadrul Galei Premiilor UNITEM, a fost premiat și spectacolul radiofonic „O bătrână de 11 ani”, regizor de sunet fiind Lilian Secară de la Radio Moldova.

Astfel, Silvia Hodorogea, reporter în cadrul Departamentului Știri și Dezbateri de la Moldova 1 s-a învrednicit de Premiul pentru cronică TV:

UNITEM premiu pt Silvia Hodorogea„Este dovada respectului și admirației mele pentru oamenii de cultură, pentru slujitorii scenei. Sigur că nu m-aș bucura acum de această recunoaștere, dacă, atunci când realizez reportajele, nu aș avea alături colegii mei de la Moldova 1: cameramani, editori, regizori, toată echipa.

Îmi pare rău că nu întotdeauna premierele, dar și problemele oamenilor de teatru, ajung sa le cunoască oamenii la televizor, la radio, în măsura în care poate că trebuie să se știe despre ele”, a spus jurnalista Silvia Hodorogea.

 

Premiul pentru regie TV a fost acordat Margaretei Pânzaru-Reabcov, Maestru în Artă, regizor artistic în Departamentul de Producție de la Moldova 1:

UNITEM premiu pentru Margareta Panzaru„Nu este actor pe care nu l-am filmat, poate doar din cei tineri care n-au ajuns încă să vină la televiziune. Dar n-am decis eu, ci publicul spectator care dintre voi este mai talentat, mai bun, mai plin de vervă. Vă doresc succese și să vă văd cât mai des în spectacole și în roluri bune. Sănătate, mulți ani și mulți bani”, a urat actorilor Margareta Pânzaru-Reabcov.

 

Premiul Senatului UNITEM a mers la realizatorii spectacolului radiofonic „O bătrână de 11 ani” de Dumitru Crudu, realizat la Compania „Teleradio Moldova”. Regia artistică aparține lui Nelly Cozaru şi regia de studio lui Lilian Secară de la Radio Moldova.

Prezentă la decernarea premiului, Nelly Cozaru a mulțumit la multă lume:

UNITEM premiu pt Nelly Cozaru„lui Dumitru Crudu, a cărui multitudine de talente acoperă un segment foarte larg: politic, social, absurd, satiră. Uite că ajuns și la povești pentru copii. Mulțumesc directorului Casei Radio, Alexandru Dorogan, care ne-a înțeles, ne-a mers în întâmpinare și ne-a susținut. Mulțumesc minunatei echipei de actori. Mulțumesc lui Lilian Secară, un tânăr regizor de sunete, extraordinar de sufletist și talentat. Și, nu în ultimul rând, mulțumesc Senatului Uniunii Teatrale pentru gestul mărinimos de a aprecia un spectacol în afara concursului”, a spus Nelly Cozaru.

 

Gala Premiilor Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM), precum şi numele laureaţilor – AICI.

 

Evenimentul anticipează Ziua Mondială a Teatrului, marcată pe 27 martie.

 

 

Sursa material: Radio Moldova

Sursa foto: www.trm.md

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter