G. Watson, unul dintre europenii care a încurajat Alianţa cu PL, despre pactul PLDM-PD-PCRM: „O veste foarte proastă”


Reacţiile europenilor la coaliţia PD-PLDM nu întârzie să apară. La scurt timp după ce PD şi PLDM au anunţat că îşi asumă guvernarea, un oficial european a venit cu o declaraţie precum că PL şi Iurie Leancăau fost daţi la o parte de „interese de afaceri mari.

O veste foarte proastă din Republica Moldova. Prim-ministrul Leancă şi Partidul Liberal au fost marginalizaţi de interese de afaceri mari. Astfel, a fost preferată o înţelegere cu comuniştii”, este declaraţia lui Graham Watson, preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Partidul European, unul dintre cei trei demnitari europeni care au participat la consultările de la Aeroport.

Asta după ce PLDM şi PD au exclus liberalii şi au anunţat o coaliţie parlamentară, totodată solicitând suportul comuniştilor şi al socialiştilor la votarea speakerului şi învestirea Guvernului

Or, potrivit mai multor surse, oficialii europeni au recomandat clar PD şi PLDM să facă alianţă cu liberalii, să accepte un procuror general european şi să nu meargă la o coaliţie cu comuniştii.

În pofida acestor lucruri, PLDM şi PD au convenit să-şi asume guvernarea şi au semnat astăzi acordul privind formarea coaliţiei „Alianţa pentru Moldova Europeană”. Totodată, cu voturile PD+PLDM+PCRM, preşedinte al Parlamentului a fost ales Andrian Candu, înaintat de PD, iar vicepreşedinţi ai Parlamentului au fost aleşi Liliana Palihovici (PLDM) şi Vladimir Vitiuc (PCRM). Liberalii nu au participat la alegerea conducerii Parlamentului.

 

 

Sursa material: Jurnal.md

Sursa foto: facebook

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter