Fostul director al ICR Chişinău, Petre Guran, numit şef al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi”


Dan Stoenescu, ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, l-a numit pe domnul Petre Guran în funcţia de director general al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, comunică Ministerul Afacerilor Externe al României.

Petre Guran este istoric român, primul director al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu“ de la Chișinău (2010-2013).

Activează, în prezent, în cadrul Institutului de studii sud-est europene al Academiei Române, este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice al Universităţii Bucureşti şi are studii de masterat şi doctorat la École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris şi la Universitatea Ludwig Maximilian din München.

Petre Guran este autor a crca 30 de studii de specialitate în engleză şi franceză dedicate antropologiei faptului religios şi istoriei intelectuale a formelor de putere în lumea bizantină, precum şi a unor nenumărate articole şi recenzii în română pe teme de actualitate politică şi religioasă.

A fost coordonator al sesiunii româneşti a Programului „Mănăstiri şi identitate europeană – Primul Colegiu de cetăţenie europeană” sub egida Consiliului Europei, membru junior al World Academy of Art and Sciences şi unul dintre iniţiatorii Institutului de Studii Liberale.

În luna martie 2013, preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, i-a conferit medalia „Mihai Eminescu”.

Mult succes, dle Petre Guran!

 

 

Sursa material: FlacăraTV

Sursa foto: TRM

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter