Flacăra Film, PRIMUL cineCLIP: „Mihai Vodă Volontir. Cronica a trei secole de Istorie” – în 6.22 minute


După debutul nostru din anul 2012 cu film enciclopedic, o specie nouă de documentar TV-Radio (serialul 100 de români celebri născuţi în Moldova), – videoCLIPul documentar şi cineCLIPul constituie alte elemente inovatoare ale Studioului Flacăra Film.

cine(ma)CLIPul face parte din Colecţia Flacăra Film de producţii short (scurte), cu profil divers, alături de alte CLIPuri, precum: encyCLIPul, artCLIPul, poemCLIPul, pastelCLIPul, TeoCLIPul ş.a.

Scopul nostru rămâne acelaşi: popularizarea valorilor, evenimentelor istorice, personalităţilor Neamului românesc – Acasă şi în Lume, doar că o vom face prin producţii şi mai scurte: de numai 3-7 minute (filmele enciclopedice având 15-20 minute).

Venim astfel în ajutorul celor care doresc să cunoască mult mai mult, dar nu au timp, bibliotecă sau chiar nu ştiu să citească.

cineCLIPul Mihai Vodă Volontir. Cronica a trei secole de Istorie este PRIMA producţie creată de Flacăra Film în Colecţia prezentată mai sus.

L-am realizat în anul 2013, la începutul lunii aprilie, în termene record – 24 de ore, dorind să punem şi noi umărul la organizarea unei manifestări culturale în susţinerea marelui nostru actor de teatru şi film, Mihai Volontir, personalitate-simbol a Artei teatrale, cinematografice, muzicale din Republica Moldova.

Iniţiat în scop nobil de acad. Gheorghe Duca (Academia de Ştiinţe a Moldovei) şi Nicolae Avram (Uniunea Cultural-Artistică „Vatra Neamului”), evenimentul a avut loc în 5 aprilie 2013, urmărind strângerea de fonduri pentru tratamentul maestrului Mihai Volontir, care se afla la spital.

cineCLIPul Mihai Vodă Volontir. Cronica a trei secole de Istorie a fost proiectat la începutul spectacolului de teatru susţinut de actorul Andrei Sochircă, care a jucat piesa „Vreau să fiu cine-am fost niciodată”, scrisă de înzestratul poet Eugen Cioclea, care a fost prezent în sală, dar care, în scurt timp, ne-a părăsit pentru totdeauna…

cineCLIPul pune în prim-plan câteva roluri ale renumitului actor Mihai Volontir, care i-au adus celebritatea în Moldova, dar şi meritele sale în calitate de deputat în faţa istoriei noastre recente: oficializarea Limbii Române, revenirea la Alfabetul Latin, obţinerea Independenţei R. Moldova.

 

                                           Flacăra Film, cineCLIPul Mihai Vodă Volontir. Cronica a trei secole de Istorie

 

 

 

Realizatorii cineCLIPuluiLuminiţa Dumbrăveanu (scenaristă) şi Doru Guţu (regizor)

Durata – 6.22 min

 

Producţie Flacăra Film, Chişinău, anul 2013

Flag Counter

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

În 2018 marcăm Centenarul Marii Uniri.
Ce credeți că vom obține de-a lungul anului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...