Filmul românesc „Câinele japonez” va fi proiectat pe 3 şi 5 ianuarie 2015 la Festivalul Palm Springs, California-SUA


Lungmetrajul „Câinele japonez”, regizat de Tudor Cristian Jurgiu, va fi prezentat la cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film din Palm Springs, California, care se va desfăşura în perioada 2-12 ianuarie 2015, în secţiunile Another Europe şi Awards Buzz: Best Foreign Language Film.

„Câinele japonez” a avut premiera mondială în secţiunea competiţională New Directors a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian şi, în acest an, este propunerea României pentru Oscar 2015, categoria Cel mai bun film într-o limbă străină, alta decât engleza.

Filmul „Câinele japonez” reprezintă, de asemenea, debutul în .

Filmul spune povestea emoţionantă a reconcilierii dintre un tată şi fiul lui, plecat de ani mulţi din ţară, fiind distins şi cu premiul pentru Cel mai bun film în competiţia New Europe – New Names a Vilnius International Film Festival (Vilnius IFF) „Kino pavasaris” din Lituania, dar şi cu premiul Zilelor Filmului Românesc pentru debut la ediţia din 2014 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Alături de Victor Rebengiuc, din distribuţia filmului fac parte actorii Şerban Pavlu, Kana Hashimoto, Ioana Abur, Constantin Drăgănescu, Alexandrina Halic şi Laurenţiu Lazăr.

La Festivalul Internaţional de Film din Palm Spring, lungmetrajul „Câinele japonez” va fi proiectat pe 3 şi 5 ianuarie, în primele zile ale evenimentului.

Festivalul Internaţional de Film din Palm Springs are loc anual, în luna ianuarie, în statul american California şi este unul dintre cele mai importante evenimente de profil din America de Nord.

 

 

 

 

Sursa material/foto: Adevărul / Monica Andronescu

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter