Filmul lui Igor Cobileanski „La limita de jos a cerului” proiectat în cadrul Săptămânii Francofoniei la Praga


Lungmetrajul „La limita de jos a cerului”, în regia lui Igor Cobileanski, a fost proiectat luni în cadrul Săptămânii Francofoniei la Praga.

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă a organizat, la 23 martie, la Institutul Francez din Praga, vizionarea filmului, care până acum s-a făcut demn de o serie de premii.

La eveniment au participat membrii corpului diplomatic acreditat în Cehia, reprezentanţi ai instituțiilor naționale, conducerea Institutului Francez din Praga, moldoveni care locuiesc în Cehia, oameni de cultură, ziarişti şi studenţi.

Cei prezenți au fost salutați de Ambasadorul Ștefan Gorda și conducerea Institutului Francez din Praga.

La-limita-de-Jos-a-cerului-Oleg-Mutu-si-Igor-Cobilenski-1024x682Debutul în lungmetraj al regizorului Igor Cobileanski „La limita de jos a cerului”, care îi are în distribuție pe actorii Igor Babiac, Ela Ionescu, Sergiu Voloc, Igor Caras-Romanov și Angela Ciobanu, a fost propunerea Republicii Moldova la ediția din 2015 a premiilor Oscar, la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină, alta decât engleză”.

Filmul a fost selectat în competițiile oficiale ale festivalurilor de la Karlovy Vary, Varșovia, Kiev și Cottbus, la acesta din urmă primind în 2013, premiul Federației Internaționale a Criticilor FIPRESCI.

Ambasada Repubicii Moldova în Cehia și Comunitatea Moldovenilor din această țară contribuie al cincilea an consecutiv la programul Săptămâna Francofoniei în Republica Cehă.

Recent un alt film al regizorului Igor Cobîleanski, „Colecția de arome”, a câștigat Marele Premiu la cea de-a 10-a ediție a Festivalului Filmelor de Scurt Metraj de la Praga.

 

 

Filmul lui Igor Cobileanski La limita de jos a cerului / The Unsaved (Trailer)

 

 

 

Sursa material: Moldova.ORG / Elena Cotuna

Sursa foto: Ziarul Metropolis

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter