Filmul „Ion Proca – veselul poet de Colonița” de Iulian Proca // Omagiu scriitorului născut de Ziua Unirii


În fiecare an, de Ziua Marii Uniri, ne amintim cu recunoştinţă de înaintaşii noştri vrednici, înfăptuitori ai Reîntregirii Neamului, dar şi de bunul nostru coleg Ion Proca, binecuvântat a vedea lumina zilei în această zi plină de simboluri istorice – 1 Decembrie.

Scriitorul Ion Proca ne-a părăsit prea devreme, în 4 iunie 2014…

Marcăm și această zi de Unitate a Neamului fără prezenţa-i cuminte, vorba-i scurtă şi cu tâlc, poeziile lui patriotice durute şi epigramele inspirate, cu morală de folos conştiinţei personale şi Naţionale.

Înzestrat publicist, prozator, poet, colaborator al publicaţiilor Glasul Naţiunii din Chişinău şi Naţiunea de la Bucureşti, Ion Proca a fost şi un om de rarisimă bonomie, mucalit, mustos la vorbă şi la scris, interlocutor cu care era o plăcere să stai la sfat şi să pui ţara la cale.

Să ne amintim astăzi de acest vrednic fiu al Neamului românesc, Ion Proca, prin filmul fiului său, Iulian Proca, colegul nostru de la Televiziunea Naţională Moldova 1, care realizează săptămânal emisiunea Cuvintele Credinţei – adevărată oază de lumină şi nădejde în aceste vremuri de decădere morală.

 

Lumină Lină sufletului (con)fratelui nostru Ion Proca

 

Ion Proca – veselul poet de Colonița

 

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

Iulian Proca: „Am avut un tată ca un bob de grâu”

In Memoriam. „Basarabia înstrăinată” – POEZII de Ion Proca, născut pe 1 Decembrie

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: Iulian Proca

Sursa video: Iulian Proca

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter