Filmul „Closer to the Moon” de Nae Caranfil – cel mai bun film românesc la Gala Best Film Fest


Lungmetrajul Closer to the Moon / Mai aproape de lună a fost desemnat cel mai bun film românesc al anului 2014 la Gala premiilor Best Film Fest, regizorul peliculei, Nae Caranfil câştigând şi trofeul pentru cel mai bun regizor român.

Premiile Best Film Fest – Cele Mai Bune Filme ale anului 2014, premii anuale care răsplătesc performanţele cinematografice din anul precedent, au fost decernate, vineri seară, 30 ianuarie 2015, la Cinema Studio din Capitală. Câştigătorii au fost desemnaţi prin voturile criticilor de film şi jurnaliştilor de specialitate din România.

Astfel, Hotel Grand Budapest de Wes Anderson, a fost desemnat cel mai bun film al anului 2014, dintre toate filmele care au rulat pe ecranele româneşti în anul precedent, iar Marea frumuseţe/ La grande Bellezza de Paolo Sorrentino a fost ales cel mai bun film european al anului 2014.

De asemenea, Florin Piersic Jr. a primit trofeul pentru cel mai bun actor într-un film românesc în 2014, iar Ofelia Popii a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un film românesc în 2014.

Adjudecându-şi premiul pentru cel mai bun film românesc al anului 2014, Nae Caranfil a fost primit şi distincţia pentru cel mai bun regizor român al anului 2014.

 

Trailer „Closer to the Moon” by Nae Caranfil

 

 

Au mai primit câte un trofeu filmele #Selfie de Cristina Iacob, care a fost desemnat lungmetrajul românesc cu cel mai mare succes de public în 2014, şi Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri, care s-a impus la categoria “cel mai mare succes de public al anului cinematografic 2014″.

Cele mai bune filme ale anului 2014 vor putea fi văzute în perioada între 30 ianuarie şi 5 februarie 2015 în Bucureşti, la Cinema Studio, şi la Cluj-Napoca, la Cinema Victoria, în cadrul Retrospectivei Best Film Fest.

Ediţia din acest an a Best Film Fest – Cele Mai Bune Filme Ale Anului este organizată de Asociaţia Fabrica de Evenimente, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi în colaborare cu Asociaţia Criticilor de Film din cadrul Uniunii Cineaştilor (UCIN) şi cu distribuitorii de film din România.

 

 

 

Sursa material: Ziarul Metropolis / Liliana Matei

Sursa foto: www.ziarulmetropolis.ro

Sursa video: YouTube

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter