Filmul „Buturuga mică” de Emil Mateiaş, România, 1972


Vă prezentăm un film alb-negru din arhiva cinematografiei româneşti, anul 1972.

Filmul Buturuga mică” este realizat de cineastul român Emil Mateiaş, originar din Banat, care a emigrat în anii ’80, pe vremea tov.ului Nicolae Ceauşescu, în Germania, împreună cu familia sa.

E un nume cu renume în diaspora românească, model de român cu suflet curat, demnitate şi character. Dovadă în plus ne stă faptul că, fiind în prezent un simplu pensionar, sprijină din economiile sale anuale Biserica Ortodoxă Română şi cel puţin patru Festivaluri Naţionale şi Internaţionale pe teritoriul României, inclusiv Festivalul Internaţional de Film HERCULES.ro, unde a avut norocul să participe şi echipa Flacăra Film în vara anului 2014.

Emil Mateiaş este în prezent Preşedintele Asociaţiei Germano-Române NIEDERSACHSEN, vicepreşedinte al Ligii Româno-Germane din Germania, partenerul nostru, şi vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a CineCluburilor din România.

A fost un susţinător activ, pe cont propriu, al candidatului Iohannis la funcţia de Preşedinte al României, cauză care a culminat cu succes şi pentru aproape 80 % dintre românii basarabeni, – Klaus Iohannis devenind Preşedinte al României în scrutinul din 16 noiembrie 2014.

Mulţumim din suflet dlui Emil Mateiaş pentru că ne-a pus la dispoziţie acest film preţios, la fel şi pentru permisiunea de a-l face public pe site-ul nostru. În curând vom posta pe FlacăraTV online şi alte cineBijuterii ale sale.

 

Să privim, deci, filmul Buturuga mică” de Emil Mateiaş, România, 1972:

 

 

 

 

Sursa video: arhivă privată, Emil şi Mariana Mateiaş

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (2)

  1. […] Iohannis cu diaspora românească din Germania, primite de la bunul nostru prieten Emil Mateiaş (AICI puteţi vedea unul din filmele sale), partener al Studioului Flacăra, fapt pentru care îi mulţumim şi-i dorim o primăvară […]

  2. […] filmele noastre! Acum, la lansarea site-ului Flacăra TV, la rubrica Filmele colegilor, am postat filmul „Buturuga mică”, realizat de cineastul Emil Mateiaş în anul 1972, până a emigra în Germania, iar, în curând, […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter