Filmele „Closer to the Moon”, „Q.E.D.” și „Selfie”, în cursa pentru nominalizări la Premiile GOPO 2015


„Closer to the Moon”, în regia lui Nae Caranfil, „Q.E.D.”, în regia lui Andrei Grusznizky, și „Selfie„, în regia Cristinei Iacob, sunt printre cele mai titrate filme de acțiune ale anului înscrise la categoria lungmetraj în cursa pentru nominalizările celei de-a noua ediții a Premiilor GOPO, informează organizatorii evenimentului într-un comunicat remis joi AGERPRES.

81 de filme românești lansate în cinematografe sau în festivaluri în 2014 intră în cursa pentru nominalizările celei de-a noua ediții a Premiilor GOPO.

Între acestea se află 21 de lungmetraje, 14 documentare, 13 filme de scurtmetraj documentarși 33 de scurtmetraje de ficțiune.

Alte peste 40 de producții proiectate pe marile ecrane din România în 2014 concurează la nominalizările categoriei Cel mai Bun Film European.

Din lista cu nominalizări nu lipsesc filmele de lungmetraj documentar „Al doilea joc” în regia lui Corneliu Porumboiu, „București, unde ești?” regia Vlad Petri, și „Pașaport de Germania” regia Răzvan Georgescu.

 

Cea mai tânără categorie a premiilor GOPO – scurtmetrajul documentar – conține 13 filme înscrise, dintre care 5 sunt producții UNATC – „Alice” regia Isabela Tent, „Brudina” regia Dragoș Hanciu, „Iulian” regia Alex Mironescu, „Octav” regia Adrian Inizian, și „Românești” regia Artur Boruzs.

 

Q.E.D. în regia lui Andrei Grusznizky TRAILER OFICIAL 

 

 

 

 

Sursa material: AGERPRES / Petronius Craiu

Sursa foto: www.agerpres.ro / George CĂLIN 

Sursa video: YouTube

 

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter