Filme artistice celebre şi documentare la Festivalul „Holocaustul prin ochi de cinefil” din Bucureşti


Ecranizări celebre, documentare şi producţii româneşti vor fi proiectate, între 27 şi 29 ianuarie 2015, la Festivalul de film „Holocaustul prin ochi de cinefil”, care se va desfăşura la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti.

Iubitorii de filme sunt aşteptaţi pe 27 ianuarie, începând cu ora 17.30, la deschiderea oficială a Festivalului, unde vor fi prezenţi reprezentanţi ai Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, ai Ambasadei Statelor Unite în România, dar şi regizorul Radu Gabrea, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

        Radu Gabre-regizor

Radu Gabrea – regizor

Prima zi de Festival aduce în atenţia publicului „Călătoria lui Gruber”, de Radu Gabrea, şi „Genocide”, un documentar câştigător al premiului Oscar, narat de Liz Taylor şi Orson Welles.

Intrarea la eveniment este liberă, iar agenda Festivalului cuprinde şi lungmetrajele „Nazi Concentration Camps„, de George Stevens, „Procesul de la Nurnberg/ Judgment at Nuremberg”, de Stanley Kramer, „The Path to Nazi Genocide”, realizat de Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii, „The long way home”, de Mark Jonathan Harris, „The Diary of Anne Frank”, de George Stevens, şi „Wallenberg”, de Lamont Johnson.

Festivalul de film este organizat de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.

 

 

Sursa material: Mediafax

Sursa foto: www.ziuaveche.ro / www.doxologia.ro

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter