Festivalul Filmului European în România se va desfăşura în 5 oraşe, având în 2015 şi producţii din R. Moldova şi Ucraina


Peste 50 de producții cinematografice (drame, comedii, filme biografice, documentare și de animație) din 25 de țări europene vor putea fi văzute în cadrul celei de a 19-a ediții a Festivalului Filmului European, care va avea loc în perioada 7 – 31 mai la București și în alte patru orașe din țară.

Potrivit unui comunicat al ICR transmis AGERPRES, în acest an FFE va debuta la București (7-14 mai), urmând să ajungă și la Craiova (15-17 mai), Iași și Târgu Mureș (22-24 mai) dar și la Hunedoara (29-31 mai).

„Selecția acestei ediții a Festivalului cuprinde două producții românești în avanpremieră și alte filme europene premiate. Dedicăm o secțiune specială producțiilor cinematografice din Republica Moldova și Ucraina.

Festivalul Filmului European 2015 poster ICRMă bucur că am reușit să revenim la un parcurs național extins al Festivalului, anul acesta cu cinci orașe: București, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Hunedoara”, declară Liviu Jicman, vicepreședinte al ICR, citat în comunicat.

În București, proiecțiile vor avea loc la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu și Cinema Pro, fiind însoțite de întâlniri cu critici de film și membri ai echipelor de producție. Festivalul include și o serie de evenimente conexe: concerte, dezbateri, expoziții, workshopuri.

Ediția de la Craiova a Festivalului va coincide cu inaugurarea Centrului istoric al orașului, urmând să aibă loc atât proiecții în aer liber, cât și proiecții la Cinema Modern, iar la Târgu Mureș evenimentul se va desfășura concomitent cu „Zilele Târgumureșene”, proiecțiile având loc la Cinematograful Arta.

De asemenea, la Iași, FFE își așteaptă publicul la Casa de Cultură a Studenților, iar la Hunedoara, unde Festivalul va ajunge în premieră, proiecțiile vor fi găzduite de Castelul Corvinilor și de Casa de Cultură.

Festivalul Filmului European este organizat de ICR împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, cu sprijinul ambasadelor și institutelor culturale europene de la București, al Uniunii Cineaștilor din România, sub egida EUNIC București.

 

 

 

Sursa material: AGERPRES / Daniel Popescu, Andreea Rotaru

Sursa foto: www.icr.ro

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter