Faimoşii artişti Nicu Alifantis și actorul Vasile Muraru vor deveni mâine membri ai Uniunii Cineaștilor din România!!!


Muzicianul Nicu Alifantis și actorul Vasile Muraru vor primi maine, 6 mai 2015, carnetele oficiale de membri ai Uniunii Cineaștilor (UCIN) din România, la Gala Premiilor UCIN, ce se va desfășura la Cinema Studio din Capitală.

Membru al UCIN va deveni și Andreea Vasile, prezentatoarea Galei (alături de Andi Vasluianu), a anunțat marți vicepreședintele Uniunii, Radu Corciova, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit acestuia, Gala va fi filmată și transmisă, ulterior, de TVR2.

Corciova a spus că în cadrul Galei UCIN va fi acordat în premieră și trofeul pentru cel mai bun număr de cascadorie într-un film. Corciova a declarat că, în viitor, UCIN intenționează să organizeze un festival de film, dar și să susțină tipărirea unui album care să cuprindă opere ale scenografiei de film din România.

La spectacolul de miercuri vor participa de asemenea artiștii Margareta Pâslaru, Liliana Iorgulescu, Nicu Alifantis și Vasile Muraru.

Vor fi acordate și premiile pentru producțiile cinematografice ale anului 2014.

UCIN-Gala 2015 AFISH-500pxÎn deschiderea Galei va avea loc vernisajul unei expoziții de grafică și scenografie semnată de Daniel Răduță.

De asemenea, în holul cinematografului Studio va fi deschis standul Editurii UCIN, unde vor fi lansate volume de Cristina Ionescu și Silvia Cusursuz, Horea Murgu, Valentin Teodosiu, Dumitru Carabăț.

Filmul „Quod erat demonstrandum”, în regia lui Andrei Gruzsniczki, a primit nouă nominalizări la Gala Premiilor UCIN, printre care la categoria „Marele Premiu și Trofeul Uniunii Cineaștilor din România” și la „cea mai bună regie”.

Pe locul al doilea ca număr de nominalizări se află filmul lui Nae Caranfil „Closer to the Moon„, care a primit opt nominalizări, printre cele mai importante aflându-se cea pentru Trofeul UCIN, pentru regie, pentru scenariu și pentru imagine.

Nominalizări la categoria „cea mai bună regie” au primit Andrei Gruzsniczki pentru „Quod erat demonstrandum”, Nae Caranfil pentru „Closer to the Moon” și Nicolae Mărgineanu pentru „Poarta Albă”.

Pentru cea mai bună interpretare feminină nominalizări au primit Clara Vodă — personajul Dana din „Noaptea vine în India”, Victoria Cociaș — personajul Helga din „O poveste de dragoste, Lindenfeld” și Olimpia Melinte — personajul Anda din „Planșa”, iar pentru cea mai bună interpretare masculină au fost nominalizați Florin Piersic Jr. — personajul Alecu Voican și Sorin Leoveanu — personajul Sorin Pârvu, ambii din „Quod erat demonstrandum”, și Silvian Vâlcu — personajul Alex din „Planșa”.

știgătorul premiului pentru scenariu va fi ales dintre Andrei Gruzsniczki („Quod erat demonstrandum”), Nae Caranfil („Closer to the Moon”) și Andrei Gheorghe și Bogdan Ivașcu („Planșa”).

Pentru categoria „cea mai bună cascadă” au fost nominalizați Ion Caragea și Valentin Vasilescu.

La categoria Opera Prima, nominalizări au primit Andrei Gheorghe pentru „Planșa”, Daniel Djamo pentru „Un ultim an în 114 minute” și Cristian Bota pentru rolul din filmul „Poarta Albă”.

Totodată, președintele Uniunii Cineaștilor din România va acorda trofee pentru cinci mari personalități ale cinematografiei române: Ecaterina Oproiu, Lucia Hossu-Longin, D. R. Popescu, Stere Gulea, Radu Gabrea.

Începând din 1971, cele mai bune producții cinematografice sunt recompensate anual de Uniunea Cineaștilor din România.

 

 

 

FlacăraTV vă îndeamnă să vedeţi şi această prezentare făcută videoclipului lui Nicu Alifantis:

Omagiu poetului firesc, Nichita Stănescu. Nicu Alifantis: „Ploaie în luna lui Marte”

 

 

 

Sursa material: AGERPRES / Oana Ghiță

Sursa foto: Uniunea Cineaştilor din România

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter