Expoziție de vinuri produse în Moldova la San Martino, Italia (14 și 15 aprilie 2018)


Cinci feluri de vinuri moldoveneşti vor putea fi degustate pe 14 și 15 aprilie 2018 la San Martino, Piazza Rovere, Italia, în cadrul unei expoziţii specializate – Valdobbiadene D.O.C.G, scrie ştirilocale.md.

Participarea Republicii Moldova la această expoziție a fost posibilă graţie italianului Beniamino Contessotto, care activează în Republica Moldova din 2007. Din cele cinci soiuri de vinuri, patru vor fi autohtone.

„Nu a fost așa de ușor să găsești vinării din Moldova să fie predispuse să participe la o asemenea expoziție. Am așteptat un entuziasm mai mare din partea lor. Probabil dacă evenimentul este mai puțin cunoscut, e mai greu să le atragi. Primele răspunsuri au fost „nu ne interesează Italia, ne interesează Franța”. Eu cred că e o greșeală de strategie. Fiind o vinărie mică, participarea la o astfel de expoziție permite legarea unor relații cu distribuitori, care ulterior ar putea să-ți aducă un venit mai mare”, a povestit Beniamino Contessotto.

Italianul consideră că vinurile autohtone, adică cele care se găsesc doar în R. Moldova, ar avea un potențial mai mare pe piața mondială, decât cele întâlnite în toată lumea.
„În Italia se practică producția vinurilor de nișă. În așa mod nu vei concura cu toată lumea, iar vinul autohton va avea și un preț mai mare. În cadrul expoziției vor fi expuse patru vinuri moldovenești autohtone”, a mai spus Beniamino Contessotto.

Pe 14 aprilie vizitatorii vor avea ocazia să deguste acele cinci vinuri din Republica Moldova.

Prețul de intrare este de 15 euro pentru o persoană.

 

Moldova-logo Vinurile Moldovei-AllMoldova-com

 

 

Sursa material: știri TRM
Sursa foto: FineWine.md și AllMoldova.com (foto simbol)

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter