Eveniment istoric! Astăzi, ora 19.00, Gheorghe Zamfir va cânta la Ismail, Sudul Basarabiei


După spectacolul de aseară la Cahul, celebrul naist Gheorghe Zamfir va încânta astăzi, 30 august 2015, inimile fraţilor noştri din Ismail, Basarabia Istorică.

Prilejuit de Sărbătoarea Naţională Limba noastră cea Română, evenimentul, care va începe la ora 19.00, Palatul de Cultură „Taras Şevcenko””, este organizat de Asociaţia Naţional-Culturală BASARABIA a Românilor din regiunea Odesa, condusă de inimosul tânăr Anatol Popescu, având susţinerea financiară şi logistică a Institutului Cultural Român, prin Direcția Români din Afara Granițelor și Limba Română.

În prima parte a spectacolului, vor evolua faimosul Ansamblu etno-folcloric „Dor Basarabean” din Ismail şi interpreta Stela Botez, acompaniată de Orchestra lui Cezar Cazanoi.

Concertul va fi precedat de lucrările Forumului Cultural al Profesorilor de Limba Română din Sudul Basarabiei.

Potrvit unui comunicat de presă al Asociaţiei Naţional-Cultural BASARABIA, „programul Forumului cuprinde conferinţe/dezbateri privind situaţia învăţământului în limba română din Ucraina, didactica predării, instrumente de pedagogie, precum şi necesitatea unificării celor două programe de învăţământ existente – pentru instituţiile cu predare în română şi pentru cele cu predare în limba „moldovenească“ din Ucraina – prin trecerea la programa pentru instituţiile şcolare cu predare în limba română”.

În cadrul Forumului Cultural al Profesorilor de Limba Română din acest an va fi lansată şi o mult aşteptată organizaţie non-guvernamentale a cadrelor didactice, care predau în limba română în instituţiile de învăţământ din regiunea Odesa.

Într-un ceas bun, stimaţi pedagogi şi artişti din Basarabia Istorică şi România!

 

Mai multe detalii pe:

COMUNICAT / ОФІЦІЙНЕ ОГОЛОШЕННЯ

ICR: Gheorghe Zamfir la Cahul și Ismail cu ocazia Zilei Limbii Române

Radio România Cultural: Gheorghe Zamfir la Cahul și Ismail cu ocazia Zilei Limbii Române

 

 

Gheorghe Zamfir va canta la Ismail si Cahul-Afish-30 august 2015

 

 

 

Sursa material: FlacăraTV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: Asociaţia Naţional-Culturală BASARABIA a Românilor din regiunea Odesa

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter