Eugen Doga, Valsul și „Codreanca” împreună (și) la 45 de ani de la crearea trupei de dans cu renume mondial


Compozitorul academician Eugen Doga a fost invitatul de onoare la ceremonia festivă, dedicată aniversării a 45-a de la fondarea Clubului Sportiv de Dans „Codreanca”, care s-a desfășurat sâmbătă, 28 aprilie 2018, la Palatul Republicii din Chișinău.

Cu ocazia aniversării, maestrului Eugen Doga i-a fost conferită Medalia jubiliară a Clubului „Codreanca”, pe care au înmânat-o cei doi temerari în arta dansului sportiv, conducătorii Clubului, Svetlana și Petru Gozun, sportivi și antrenori emeriți care, prin dansul original, ne-au dus ani în șir faima și frumoasa imagine a țării în toată lumea.

 

 

 

Distincția a fost oferită în semn de omagiu pentru talentul și bogata activitate de creație a ilustrului compozitor, fiind remarcat valsul Dulcea și tandra mea fiară, scris de celebrul artist, care, regizat pe ritm de dans, le-a adus sportivilor moldoveni nu o dată victorii mondiale, valsul devenind una din cele mai cântate și dansate creații pe mapamond. Și pentru că maestrul Eugen Doga este considerat unul dintre ambasadorii culturii țării noastre în lume și își poate exprima atât de sensibil dragostea și emoțiile față de valorile naționale prin muzică, ansamblul „Codreanca”, în aplauzele publicului sosit din 41 de țări, ne-a dus încă o dată pe aripile mult îndrăgitului vals, care ne-a făcut cunoscuți pretutindeni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Sunt fericit să particip aici, la această sărbătoare, sărbătoarea spiritului nostru, a Republicii Moldova, spiritul acestor doi frumoși, Petrică și Svetlana Gozun, care au adunat această lume frumoasă. Dacă noi umblăm prin toată lumea, aici, în această seară, a venit lumea la noi! Eu îi felicit pentru acest demers și pentru acest mesaj care ne fac mândri”, a spus artistul Eugen Doga, specificând că Republica Moldova a devenit atât de atractivă că a adunat atâta lume frumoasă din atâtea țări ale lumii. Maestrul a mulțumit cuplului Gozun pentru această onoare și apreciere și le-a dorit fericire, bucurie, succese. „Eu cred că aici fiecare este încărcat de această minunată artă, de acest frumos dans care ne reprezintă în toată lumea. Fiecare care va pleca de aici acasă, în cele cinci continente, va duce această frumoasă imagine a Republicii Moldova. Felicitări!”, le-a urat maestrul, iar Petru Gozun i-a spus artistului că este așteptat „și la 50 de ani, și la 100 de ani de Codreancă”. Continuarea reportajului pe site-ul AȘM

 

Transmisiune LIVE Moldova 1 TV de la deschiderea Campionatului Mondial de Dans Sportiv // 28 aprilie 2018

 

 

 

Compozitorul Eugen Doga impreuna cu dansatorii Ansamblului „Codreanca”, Chisinau, anii `90 ai sec. XX

 

 

 

Sursa material: Eugenia Tofan / Academia de Științe a Moldovei
Sursa foto: Eugenia Tofan și capturi video
Sursa video: Moldova 1 TV / Flacăra TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. […] Eugen Doga, Valsul și „Codreanca” împreună (și) la 45 de ani de la crearea trupei de dans cu… […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter