Eugen Doga și Dragobete vor încânta fetele cu muzică și CD-uri la Sala cu Orgă din Chișinău


Sâmbătă, 24 februarie 2018, ora 18.00, de Dragobetele dacilor, compozitorul Eugen Doga și prietenii săi vă invită la o seară a celor mereu îndrăgostiți de Frumos.
De Dragobete, de Dragoste, de Dor cu Eugen Doga, acesta e genericul spectacolului, care va avea loc la Sala cu Orgă, renovată de curând cu sprijinul Guvernului României.

Melodiile și romanțele lui Eugen Doga pe versuri lirice ale poeților Mihai Eminescu, Veronica Micle, Grigore Vieru, Anatol Ciocanu, vor fi interpretate cu dragoste și dor de artiștii Mariana Bulicanu, Ion Timofti, Dumitru Mâțu, Ana Cernicova, Ana Morari, Cristina Scarlat, Alexandru Manciu, Corul de Copii „Vocile Primăverii” și Corul Național de Cameră condus de Ilona Stepan.

Compozitorul și interpreții vor fi acompaniați de Orchestra Națională de Cameră sub bagheta prim-dirijorului Cristian Florea.

 

doga_3234726

 

În cadrul manifestării culturale, va fi lansat și Vol I al Colecției ETERNA, care conține 11 CD-uri cu opere îndrăgite din creația lui Eugen Doga, inclusiv baletul Luceafărul.

Flacăra TV & Film notează că această Colecție unică, fundamentală în viața maestrului Eugen Doga, a apărut recent la București, grație eforturilor dnei Ambasadoare Iuliana Gorea Costin și a dlui Valentin Ajder, director al Editurii Eikon din România. Prima lansare a acestei minunate casete cu CD-uri a avut loc la sediul central din București al Institutului Cultural Român, în data de 17 ianuarie 2018, în contextul Zilelor EMINESCU.

 

Doga Eugen-Sala cu Orga lansare Colectie CD-24-febr-2018-4

 

Doga Eugen-Sala cu Orga lansare Colectie CD-24-febr-2018-5

 

Doga Eugen-Sala cu Orga lansare Colectie CD-24-febr-2018-3

 

Doga Eugen-Sala cu Orga lansare Colectie CD-24-febr-2018-2

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu
Sursa foto: Iuliana Gorea Costin și Sala cu Orgă

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter