Eugen Doga este membru al Academiei Europene, fotoCLIPe de la ceremonia din Salzburg, Austria


Sâmbătă, 4 martie 2017, la Salzburg, Austria, Acad. Eugen Doga, compozitor, membru titular al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, a primit însemnele titlului de Membru de Onoare al Academiei Europene de Științe și Arte (AEȘA), titlu onorific acordat în luna septembrie 2014, la recomandarea Acad. Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe a Moldovei (AŞM), prietenul maestrului, care, în acel an, era primul şi singurul membru al AEȘA originar din R. Moldova.

Însemnele titlului onorific al prestigioasei instituţii UE – Diploma și insigna – i-au fost înmânate de preşedintele Academiei Europene (Academia Scientiarum Et Artium Europaea), prof. dr. Felix Unger, care, la rândul său, este Membru de Onoare al AŞM.

„Eu, de fiecare dată, când am o mențiune sau chiar atunci când sunt aplaudat în timpul concertului, mi-e teamă ca nu cumva să rămână cineva dezamăgit și să plece din sală cu această senzație. A câștiga fanii este desigur o muncă foarte grea și foarte importantă pentru un artist și a-i pierde, înseamnă a pierde tot”, – a declarat emoţionat celebrul compozitor Eugen Doga colegei noastre Eugenia Tofan, care l-a însoţit pe maestru în frumoasa călătorie şi la acest eveniment istoric.

(mai multe detalii despre eveniment puteţi afla de pe site-ul AŞM)

FELICITĂRI romanticului compozitor Eugen Doga pentru darul continental primit la jubileul său de 80 de ani, dorindu-i şi un spectacol muzical european la celebra Operă de la Viena, unde primadonă a fost mulţi ani sora sa, basarabeanca Maria Cebotari, nepoată a Poetului poeţilor Mihai Eminescu, care şi-a făcut studiile temeinice în capitala Austriei!

FELICITĂRI Uniunii Europene pentru intrarea în Academie a unui compozitor de geniu, clasic în viaţă, european prin naştere, universal prin valoarea artistică, Om al Mileniului (au zis-o americanii), Cetăţean al Lumii, precum însuşi Artistul s-a autodefinit în cartea noastră Eugen DOGA: Muzica este prima şi ultima mea iubire!

FELICITĂRI Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi dlui Acad. Gheorghe Duca pentru inspirata ideea de a-l înainta pe Omul Primăverii, Eugen Doga, la acest prestigios titlu onorofic, care înseamnă, de fapt, statut de Artist european cu acte în regulă.

Mulţi ani trăiască, Mulţi ani trăiască Mărţişorul Neamului – Eugen Doga!

 

Vă invităm să urmărţi în continuare o Galerie de fotoCLIPe de la marele eveniment academic desfăşurat în 4 martie 2017, realizată de jurnalista şi cercetătoarea Eugenia Tofan la Salzburg, Austria, mulţumindu-i pentru exclusivitate publicării lor pe Flacăra TV:

Previous Image
Next Image

info heading

info contentFlacăra TV recomandă şi:

Compozitorul Eugen Doga a devenit Membru de Onoare al Academiei Europene de Științe și Arte. Academia de Ştiinţe a Moldovei. 6.03.2017

La mulţi ani Mărţişorului Neamului! FILM – „Eugen Doga” 

Eugen Doga sărbătorit cu fast Acasă: la Poşta Moldovei, Primărie, Parlament, Biblioteca „B.P. Hasdeu”

 

Începe Anul Eugen Doga! Maestrul a scris două lucrări noi în ultimele clipe ale a. 2016 şi-n primele din 2017

Salonul Muzical Eugen Doga a venit cu două premiere de Ziua Națională a Culturii

Reportaj foto de Eugenia Tofan de la Salonul Muzical Eugen Doga – 15 ianuarie 2017

 

Parlamentul RM şi colega Eugenia Tofan ne invită la Expoziţia de fotoCLIPe „Eugen Doga – 80 de primăveri” 

Compozitorul Eugen Doga a marcat 80 de ani (Reportaj foto de Eugenia Tofan) 

Emisiunea „Obiectiv Comun” – La mulți ani maestrului Eugen Doga” / 01.03.2017

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: Eugenia Tofan / Centrul Media al AŞM

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (5)

  1. […] Joi, 4 mai 2017, ora 10.30, la Academia de Științe a Moldovei se va desfășura Conferința științifică international Eugen Doga: Reverberații universale, prilejuită de aniversarea 80-a din ziua nașterii renumitului compozitor național și universal, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, membru de onoare al Academiei Europene de Științe și Arte. […]

  2. […] Eugen Doga este membru al Academiei Europene, fotoCLIPe de la ceremonia din Salzburg, Austria […]

  3. […] cultural-științifice prestigioase, organizate în anul 2017 peste hotare, precum cele de la Academia Europeană de Științe și Arte (Salzburg, Austria, 4 martie 2017), Ateneul Român (26 aprilie 2017, București), Palatul […]

  4. […] Eugen Doga este membru al Academiei Europene, fotoCLIPe de la ceremonia din Salzburg, Austria […]

  5. […] Eugen Doga este membru al Academiei Europene, fotoCLIPe de la ceremonia din Salzburg, Austria […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter